Soja 2023

Angela ima drugu manu...u losoj godini otvara mahune,a u prosecnoj ili dobroj ako dune malo vetra otpadaju kompletne mahune-pa cak i cele bocne grane sa sve mahunama.inace ako prodje godina bez ovih pehova bude mnogo dobra soja.
Video si da sam napisao da se u losoj godini otvaraju mahune kod svih sorti. Ovo odlamanje grana i otpadanje mahuna mi se nije desavalo. Mada ne sejem vise Angelu otkako se pojavio Wendy a od tada je proslo dosta godina.

Pre bih rekao da je Angela imala manu sazrelih mauna, a zelene stabljike i lisca. Tesko se kosi, a inace radjala je dobro.
Mogu slobodno reci da je Angela blaza varijanta ovogodisnje suse. Secam se zavelih zrna i mauna koje su se sporadicno otvarale.

Mislim da cu onda uzeti jos Hogara ili Kraljice.Wendy sam probao prosle godine,ne svidja mi se,zbog nje sam najvise i kupovao desikant,Hogar je bio retrovegetirao ali skroz ok se ovrsio i nije bilo zelenih mahuna u bunkeru kao kod Wendy.

Proslogodisnja retrovegetacija je iskljucivo zavisila od grupe zrenja. Ranije soje su sazrele normalno, a kasnije su imale problem.

Ma za soju je svaka godina prica za sebe. Kod mene je wendi bila ubedljivo najbolja u vegetaciji ali ona kisa u jesen je zeznula da ima dosta trulezi. Apolo je bila bas losa a konektor i beluga su bile bas dobre. Ne znaci da ce ove godine biti isto. Treba sejati vise sorti.

Pozdrav svima, sejao sam Savu prosle godine koja se odlicno pokazala ali nazalost nema je u ponudi ove godine a i klijavost NS sorti je spustena na 70%. Probao bih Galeb ili pelikan pa ako neko ima iskustva sa njima zamolio bih da napise. 😃😃

Iskusio sam pucanje papirnog dzaka 😂 Otac mi je ostavio par dzakova pa je zbrisao,a sva sreca pa u tom potesu su mi njive manje vise sve jedna od druge udaljene 400,500m 😀

Prekjuče posejana, juče poprskana a danas pada kiša.
e212a34f6f92c5d397a4537891923ad4.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Nazad
Vrh