Soja 2022

Ja juce skinuo nekih 5kj Vendi vlaga kako gde na otkupnim mestima. Od 20,2 do 23.Uglavnom niko nece da otkupi. Trulih zrna kolko hoces,a setva je bila 14 aprila.Ostavio pod supu pa cu lopatati. Ostalih 6,5kj su jos na njivi.Katastrofa.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
A svima vlagomeri baždareni,i kod nas slična situacija sa vlagama što u soji što u kukuruzima,razlike i po 3%::jako_besan::
 
nema niko ne priznaje nase sto merimo nasim vlagomerima uvek neka razlika za po 2-3%.. dzaba merimo njihovo je uvek validno a nase corak

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
 
Kaže mi drugar, on je skinuo njegovu soju u onaj petak pred kišu, nije više mogao da čeka. Vlaga 38. On je odma naplatio i kaže za naplatu mu ostalo 25%.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Sto se tice soje pojavio se jeftin desikant koji jako dobro spusti vlagu. I ima pristupacnu cenu... Kad vidite da ste u problem cak i kad ima nejednako zrenje 1lit/ha, maksimalno smo isli 1.5lit/ha.

bilo je 3000din/lit, sad idu cene malo gore
 
Може ли се са 38% влаге осушити у опште?
Soja se po pravilu prska sa 30-40% tehnoloske zrelosti. Ako oprskate na vreme sigurno ce spustiti dosta vlagu. Godinama sejem apolo, sigurno mi rodi, lepo se grana ako lose nikne, rano stize, jednako zri....

imamo dobre sorte soje, ljudi traze preko `leba pogacu
 
Sidali smo soju u dva navrata, 3 dekada septembra i prosle nedelje. Vlaga prve 20 %, primese u jednoj prikolici 25% ( Zapusene dizne-traktorista se ne osvrce ) Odneli u silos da nam preciste i sirenje po podnom skladistu . Nakon mesec i po dana pala na 16,6 %. Druga skidana vlaga 21 %.. Ista sudbina je ceka. Sejano pocetkom aprila sve.
 
Poslednja izmena:
Ja sam u ponedeljak skinuo deo soje,vlaga 25,3%.Odbici 6% na trula zrna 12,3% na vlagu i posle na ono sto je ostalo tablica sušenja, a ona kaze 13,88 din po kg tako da je berba usiju zestoka. Ostatak soje ceka neki mraz pa cemo videti sta i kako.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh