diesel d-60
Član
Ja cu biti srecan ako nije preko 25
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Brašo, mi smo jedne godine kod Žarka završili žetvu 20. decembra i vlaga je bila ispod 20, 15-16 ako se ne varam zbog vetra. Problem je ako je sorta soje koja puca ili ako imaš puno miševa u njivi.Dali pametno ostaviti soju na njivi da čeka minus ili možda neke lepše dane?! Sutra idem da zakosim da vidim vlagu šta će reći,ako je preko 20% ostavljam...
Bilo je bolje pa nije bas za utehu ljudima kojima je rod na njivi.Pamtim jednu godinu kad su gusenicari kosili soju u velikom blatu nocu u 3 sata pa je vlaga bila 17-20 % a sad 30% tako da se tesko moze uprediti.Soja se kosi do slabe rose ako ne pirka vetric a onda se kosilo cele noci.Svaka godina je prica za sebe prvi razred nam je zagarantovan.Niste vi čuli ni videli da se soja vrše početkom marta.Moj pokojni ujak nije mogao da je skine u nebranjenom delu i ostavio je pa šta bude.
Bilo je bolje nego ove godine.
Te humke su brezine po njivi i ma ih svuda.Juce orem sojiste i samo djipam ko kengur u kabiniKod nas danas više niko ne prima soju, ljudi vuku u Bečej na sušenje. Vlage preko 20%, nečistoće (i zbog trave i zbog trulavih zrna) velike. Mnogo otpalih mahuna, a i miševi prave humke na pun gas. Katastrofalna godina za soju.