Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Onda kod vas nije bilo jake rose ili jako duva vetar. Kod nas danas 28. Ja planiram od nedelje da kosim ako se nešto ne pokondiri.Drugar vrsio juce vlaga 21%, danas 15.5%
Kod nas neki imaju Wendy. Kod mene su Rubin i Palador. Palador je retrovegetirao a Rubinu je malo falilo pre kiše da bude zreo.Koje su sorte Soje, verovatno u većini slučajeva Wendy.
Otkud tolika razlika za jedan dan, jel bilo vetra?Drugar vrsio juce vlaga 21%, danas 15.5%
Magle i jake rose su uticale na to da samo zrno ima preveliku vlagu da bi se radilo. Zeleno lišće je posledica retrovegetacije.Gledam ima jos neovrsene soje oko Kaća i Novog sada ka B. Jarku. Koliko sam video stabljike i mahune su zrele ali ima jos zelenog lisca. Cudi me da jos nije stigla za vrsaj s obzirom da su kod nas postrne zavrsene pre ovih kisa pocetkom novembra.
Bilo je i kod nas retrovegetacije i neravnomernog sazrevanja ali na slabim zemljistima. Posle onih kisa u septembru tamo gde je kuburila zbog manjka vlage jedostavno se povampirila. Katastrofa za raditi. Mnogo zelenih mahuna u bunkeru.Magle i jake rose su uticale na to da samo zrno ima preveliku vlagu da bi se radilo. Zeleno lišće je posledica retrovegetacije.