geci
Član
Ta soja kao jos nije osetila susu,kod nas soje do kolena
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Doduse ni ulog nije isti. Ali mislim da kod nas i kukuruz trci ka silazni kombajn.Kukuruz ni kod nas nece toliko podbaciti kao soja, zivi bili pa videli
Nadamo se da hoce.Juce bio na mojoj dusa me boli, crna, jaka, visine oko 120cm sklopila redove i puna mahuna koje nece napuniti.
Krajem juna smo zalivali i soju i kukuruz po danu i nije im ništa smetalo tad su temperature bile preko 30. Planiram da opet krenem da zalivam koliko već danas.Sta mislite da zalijem soju preko lista u vecernjim satima vodom iz bunara i šmrkom jer imam tu mogucnost? Da li nece da napravi stetu ili da je uhvati plamenjaca?
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Pitanje je da li takvo seme ostaviti za sledeću godinu. Cenim da ove godine neću ni kositi soju. Jednostavno nema odakle da napuni mahune. A trebaće samo za kombajn od 100 do 200 kg po jutru.Je l' duša manje boli kad je soja 50-60(max) cm i nije sklopila redove, ocmoljena (svela) kao da će sutra da baci kašiku? Svaki dan polako spuštamo kriterijum, prvo je bilo "biće valda za kombajn", sad je već "biće valda za seme za iduću godinu"...
Dokrajcice je temperature,i da ima grinje,ne vredi vise bacati pare na uzaludne tretmaneobisao soju u vecernjim satima , cini mi se da ima napade grinja?
dal ste vi nesto primetili ? osim sto je jadna i vapi za vodom sad ce je ovo dokrajciti