Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja bas suprotno,svake godine povecavam.Najmanja su ulaganja a provrat tih ulozenih sredstava se najlakse vrati a to je nekih 1000kg po hektaru.U mom kraju jos uvek nisam video i cuo da je rodila ispod 1000kg cak i u najgorim godinama. A radjala je i do 4t.Isto u planu da se soja izbaci iz setvene strukture, možda ne skroz ali će vidimo, ove godine sam smanjio površine pod sojom.Sve teža borba sa korovima i sve skuplji preparati i što je najgore treba sve duplo udarati a rod sve manji i manji.
Ja sam sinoc obavio tretman protiv grinja. Pocele se javljati na uvratinama.Nema grinja hladno nocu
Vi onda nste imali nepovoljnu godinu ,1000kg je super kako ona ume da iznenadi sa nekom bedom od svega par stotina kg po ha.2017god kod nas je bilio I sa 200-300kg/kj ne ponovilo se...Ja bas suprotno,svake godine povecavam.Najmanja su ulaganja a provrat tih ulozenih sredstava se najlakse vrati a to je nekih 1000kg po hektaru.U mom kraju jos uvek nisam video i cuo da je rodila ispod 1000kg cak i u najgorim godinama. A radjala je i do 4t.
U nekoj drugoj temi sam napisao "kad sam bio mlad"... Trebao sam napisati "kad sam bio mladji...".Jedan moj pokojni drug je imao problem kad uzme vijagru da mu zuji u ušima.
On je to tako rešavao pojačavao je muziku u kolima..
Za 200 kg po jutru se neće isplatiti ni kositi.Vi onda nste imali nepovoljnu godinu ,1000kg je super kako ona ume da iznenadi sa nekom bedom od svega par stotina kg po ha.2017god kod nas je bilio I sa 200-300kg/kj ne ponovilo se...
Ista prica i kod mene. Cak sam i bastu od 5-6 ari pretvorio u soju. Tj to mi je jedina kultura na svim parcelama.Ja bas suprotno,svake godine povecavam.Najmanja su ulaganja a provrat tih ulozenih sredstava se najlakse vrati a to je nekih 1000kg po hektaru.U mom kraju jos uvek nisam video i cuo da je rodila ispod 1000kg cak i u najgorim godinama. A radjala je i do 4t.
Kod vas je druga klima,mi smo ipak brdski teren i imamo nesto vlazniju klimu. I kada nema padavina noci su dosta hladne i rosa je velika pa ga to izvlaci. Kod vas u ravnici ili rodi da razvali ili nema nista,ovde su dosta stabilniji prinosi sa manjim variranjima.Pricao sam vec za kukuruz,ovde matorci sto seju godinama na 30-33cm u redu je prinos od 4500 do 7000kg nikad nije ni veci ni manji varira tu u zavisnosti do godine odnosno kise.Vi onda nste imali nepovoljnu godinu ,1000kg je super kako ona ume da iznenadi sa nekom bedom od svega par stotina kg po ha.2017god kod nas je bilio I sa 200-300kg/kj ne ponovilo se...
Sa 1000 kg/ha nas nema nigde sa sojom i isplativošću. Koja ti je cena zakupa zemlje za 1ha? Verovatno nam to pravi ogromnu razliku. Kod nas se cena zakupa za 1ha kreće od 400 - 550 eur/ha. Inace soja mi sledece godine ide samo na 5,5 kj iz razloga sto zbog hemije necu moci sejati nista drugo. Inače ne bi bila ni ni na toj površini.Ja bas suprotno,svake godine povecavam.Najmanja su ulaganja a provrat tih ulozenih sredstava se najlakse vrati a to je nekih 1000kg po hektaru.U mom kraju jos uvek nisam video i cuo da je rodila ispod 1000kg cak i u najgorim godinama. A radjala je i do 4t.
U proseku je zakup oko 60-70e.(neke njive dobijam dzabe a najskuplje placam 100e).Sa 1000 kg/ha nas nema nigde sa sojom i isplativošću. Koja ti je cena zakupa zemlje za 1ha? Verovatno nam to pravi ogromnu razliku. Kod nas se cena zakupa za 1ha kreće od 400 - 550 eur/ha. Inace soja mi sledece godine ide samo na 5,5 kj iz razloga sto zbog hemije necu moci sejati nista drugo. Inače ne bi bila ni ni na toj površini.