Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogi prskaju sa mnogo manje vode nego što je preporuka koja se nalazi na boci i prskanje uspe.O čemu se tu onda radi.Znači da je bitna količina preparata po ha,a sad neko uspe da to poprska sa 100l/ha vode a neko prska i sa 400l/ha vode a ista količina preparata.

Mnogi prskaju sa mnogo manje vode nego što je preporuka koja se nalazi na boci i prskanje uspe.O čemu se tu onda radi.Znači da je bitna količina preparata po ha,a sad neko uspe da to poprska sa 100l/ha vode a neko prska i sa 400l/ha vode a ista količina preparata.
Da to je tacno ali total je drugacija prica koncentacija je bitna.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Upravo to sam i hteo da naglasim da je sigurno mnogo bolje koristiti vodu minimalno jer je uspeh sigurno bolji nego kad bi se koristio maksimum.

prije sam išao sa 180l na jutro, sada idem sa 100l.....izgleda mi uspješnije prskanje, po preporuci imao sam crvene dizne i stavio plave..... i pririsak mislim da je 3 bara

Koliko vidim ne pokazuje znake. Biće to sve dobro..

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ovde dosta njih prvo seje kukuruz jer se boje za soju, a ja obrnuto uvek prvo posejem soju pa posle kukuruz jer mislim da je soja žilavija što se tiče hladnoće...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Posejana Wendy danas, neka joj je Bog u pomoći :D Inače, sejano je malo eksperimentalno, međuredno rastojanje na 70cm, razmak između biljaka 3.8cm, sa tim što je ostalo malo semena na kraju, pa su neki redovi malo "podebljani", nadam se da će zemlja uspeti da iznese ovu gustinu, koja je svakako iznad norme.

Uz setvu je bačeno i 35kg NutriBoost-a i 100kg AmoSulfana u red po hektaru, pošto je čovek koji mi uslužno radi imao takvu sejačicu koja ima depozitore za đubrivo i depozitor za insekticid. Ako neko gleda sliku ispod, AmoSulfan je stavljen u depozitore za đubrivo sa strana, a NutriBoost u centralni depozitor za insekticid:

TpOMWoB.jpg

Sa obzirom da je ovakvo vreme, odmah će biti odrađeno prskanje na crno sa Frontierom Super 1l/ha, a uz herbicid će biti dodato i mikrobiološko đubrivo UniStart, koje bi trebalo da pomogne sa iskorišćavanjem đubriva i hranljivih materija iz zemljišta.

Dosta za danas :)

Uni start dodajes sa herbicidom. Startno djubrivo kako to radis.

Da mislio sam na uni max jer sam ga sada ubacio u svakoj kulturi po 2 hektara da ga uporedim sa nutriboost... bakterije na nosacu zeolita grickaju i oslobadjaju blokirane elemente u zemljistu. Videcu dali je bolje od nutriboosta probacu u soji, suncokretu i kukuruzu. Covek koji je probao u soju kaxe neverovatna razlika.

Za soju se ne preporucuje npk u prolece jel moze doći do smanjenja prinosa. An ok i te bakterije, al npk samo u jesen sa naglaskom na kalijum. Ako je zemlja u Vojvodini onda gledaj da je kalijum u sulfatnom obliku.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Nisam ni rekao npk u prolece... startno djubrivo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh