Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zavisi kakvo je seme. Ja sam na razmaku od 3 cm na 70 redovi sejao od 34 do 52 kg po jutru...Ako moze mala pomoc. Nemam sejalicu vec placam usluzno setvu.
Ja sam jedan od retkih koji seju soju kod mene, i prosle godine sam sejao sa jedinim plocama koje sam nasao u selu.. nesto oko 80 rupa i na maksimum gustini je posejalo oko 60-65kg semena, i imao sam prosle godine prinos zahvaljujuci padavinama 3300kg/ha.
Sada sam upravo kupio da imam ploce od 96 rupa pa me zanima stelovanje i podesavanje u zavisnosti koliko kg po hektaru mi treba.
Prodavac mi rece da na toj maksimalnoj varijanti bacanja, ove ploce od 96 rupa mogu baciti nekih 50kg po jutru = 85kg po hektaru na kombinaciji 3b tj na maksimalnom podesenoscu za bacanje semena.
Sledeca kombinacija je 4a. Koja je to kolicina semena po jutru/hektaru?
Koja je sirina razmaka semena na ovih 3b a koja na 4a?
Moja zelja je da posejem nekih 70-75kg semena po hektaru
Pa stisnu se zrna.
Bitno je za total, nije isto 2 litra totala na 50 litara ili na 100. Mnogo bitnoKakve ima veze s kojom količinom vode se ide po jedinici površine?