Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosta su čiste njive. Ima nekih sitnih ponika i kreće palamida na ogumke. 2 litre i ne mislim i nežalim...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ja sam juče završio prskanje soje. Vode 260-270 l/ha Senkor plus 0,4 l+ 1 l Telusa. Imam do komšije na dva mesta blizu sklada malo boce koja keće, pa ću nju možda leđnom i totalom za koji dan. Ostalo trenutno čisto.

Ako moze mala pomoc. Nemam sejalicu vec placam usluzno setvu.
Ja sam jedan od retkih koji seju soju kod mene, i prosle godine sam sejao sa jedinim plocama koje sam nasao u selu.. nesto oko 80 rupa i na maksimum gustini je posejalo oko 60-65kg semena, i imao sam prosle godine prinos zahvaljujuci padavinama 3300kg/ha.

Sada sam upravo kupio da imam ploce od 96 rupa pa me zanima stelovanje i podesavanje u zavisnosti koliko kg po hektaru mi treba.

Prodavac mi rece da na toj maksimalnoj varijanti bacanja, ove ploce od 96 rupa mogu baciti nekih 50kg po jutru = 85kg po hektaru na kombinaciji 3b tj na maksimalnom podesenoscu za bacanje semena.

Sledeca kombinacija je 4a. Koja je to kolicina semena po jutru/hektaru?

Koja je sirina razmaka semena na ovih 3b a koja na 4a?

Moja zelja je da posejem nekih 70-75kg semena po hektaru.

Ако је Нодет сејалица ево табеле .Мораш знати да ли је на сејалици ланчаник горњи са 24 или 16 зуба
20200301-130530.jpg

Ako moze mala pomoc. Nemam sejalicu vec placam usluzno setvu.
Ja sam jedan od retkih koji seju soju kod mene, i prosle godine sam sejao sa jedinim plocama koje sam nasao u selu.. nesto oko 80 rupa i na maksimum gustini je posejalo oko 60-65kg semena, i imao sam prosle godine prinos zahvaljujuci padavinama 3300kg/ha.

Sada sam upravo kupio da imam ploce od 96 rupa pa me zanima stelovanje i podesavanje u zavisnosti koliko kg po hektaru mi treba.

Prodavac mi rece da na toj maksimalnoj varijanti bacanja, ove ploce od 96 rupa mogu baciti nekih 50kg po jutru = 85kg po hektaru na kombinaciji 3b tj na maksimalnom podesenoscu za bacanje semena.

Sledeca kombinacija je 4a. Koja je to kolicina semena po jutru/hektaru?

Koja je sirina razmaka semena na ovih 3b a koja na 4a?

Moja zelja je da posejem nekih 70-75kg semena po hektaru
Zavisi kakvo je seme. Ja sam na razmaku od 3 cm na 70 redovi sejao od 34 do 52 kg po jutru...

не да се мучи 25дана ће јој требати да изађе на редовним темп.је за 6-7 дана напољу.Зато је и сејем крајем априла и у мају, зајеби ме чекања од 20-25 дана

2 l jesu 2 l po ha ali itekako ima veze kolicina vode. Cim koncentracija vode i herbicida nije ista ne moze biti isto, pogotovo ako se dublira kolicina vode. U manjem procentnu varijacije i ne mora biti razlike ali u duplo vise vode sigurno je manja delotvornost herbicida.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh