Soja 2020

Ne sećam se, davno je to bilo. Izračunaj koliko obrtaja točka treba da se poseje 100m2, naspi seme i okreći. Koliko kilograma dobiješ pomnožiš sa 100 i to je količina po hektaru. Broj obrtaja točka za 100m2 dobiješ po formuli 100/(zahvat_sejalice x obim_točka). Zahvat i obim točka računaš u metrima.

Poslednja izmena:
I ja imam dogovoreno za nedelju...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kod nas je jedan posejao i posle setve valjao kembridz valjkom sa fergusonom bez kabine, ali i skafanderu.

Zvali me da mi je stiglo seme da mogu da pokupim. Ne pitah dal je stigao nitragin. Jel tretirate seme direktno na njivi ili neko vreme pre setve ?

Posto nemam puno,uglavnom dan pred setvu tretiram,u supi u ladovini tu odma ide u dzakove i ceka setvu.Slavol S plus Nitragin.

Сале јеси одусто од дуплих у припреми?
Malo je ovaj težak setvospremač za nositi i imam problem onda sa upravljanjem (zanosi pri skretanju puno) i hoće da razbije ležaj na poluosovini, prošle godine stavljeni valjkasti pa neće valjda biti problema a kad se vuče drljača u prvom prohodu onda itekako gode dupli.

Gotova setva soje za ovu godinu. Ostalo mi je oko 600-700kg uredjene soje extra klase, ako nekom usfali.:cao:

Nazad
Vrh