Soja 2019

Prskano sa 0.5 l/kj Pivota i 1/kj Bentamarka. Jedino nesto malo korova po uvratinam bilo pa morao sam koristiti i Bentamark, inace skoro da nije bilo potrebe prskati.
Pivot namerno u vecoj kolicini kako bi delovao zemljisno na kerece grozdje ako ga bude i ostale korove.

Рубин сетва на 50цм на размак 4,9 цм
IMG-20190531-084033.jpg

IMG-20190531-084052.jpg

Nije Hudzik vec Agromerkur Ada.
Isti imam, gusi kad ima vise poponca, divlje kupine ili divljeg graska, inace je odlican.
Ja sam se preporodio od kad ga imam, po meni je Rollsroyce prema IMT-u.
@Matic
Zna da zagrne jedino ako se brze vozi, ne koristim ni ja diskove, ali uglavnom spartam kad je malo veca soja, kukuruz
ili suncokret i onda mozes slobodno ici brze.

Zasto skidate te diskove? Nisam imao prilike da ih vidim u radu koristim tupanjcev ali bi se presaltovao na ove sa s motikama.

Jasno mi je nego vidim da vas dvojica sejete na 50 i špartate sa po 3 S opruge na brazdu.Kod mene je setva na 70 i moram da radim sa 5 S opruga po brazdi da bi to bilo kako treba.Probao sam bez štitnika i moram bukvalno da milim po njivi da ne bi zatrpao soju a doduše nije bila preterano velika.

Jasno.Bude trenutno zagrnuta a posle se to slegne pa ništa ne smeta.Probaću ove godine bez štitnika ako uopšte i bude špartanja zbog blata.

Jasno mi je nego vidim da vas dvojica sejete na 50 i špartate sa po 3 S opruge na brazdu.Kod mene je setva na 70 i moram da radim sa 5 S opruga po brazdi da bi to bilo kako treba.Probao sam bez štitnika i moram bukvalno da milim po njivi da ne bi zatrpao soju a doduše nije bila preterano velika.
Kukuruz i suncokret radim sa 5 opruga a soju naravno samo sa 3. Ove godine su mi sve motike nove, Cantavirove, samo ostrece i to siroke mislim 16 cm. Kako je zemlja vlazna u kukuruzu i suncokretu milina je spartati dok u soji treba biti oprezan u zavisnosti od velicine soje.

Jasno,jasno.Takođe sam nabacio Čantavirske samooštreće još prošle godine i špartač se preporodio.

Moja u jednom dijelu bila deset dana potpuno ispod vode , ništa joj nije bilo, doduše bila je hladna voda . Čitao sam da je problem u kiseoniku , u vodi temperature 20 stepeni ima 3 puta više kiseonika nego u vodi 25 stepeni.

Nije tema al ajde. Zadnju njivu sa kukuruzima sam greškom posejao na 15 cm. Ostavio sam pa kako bude. Možda do kraja tu bude najbolji rod...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh