Soja 2018

Sad sam pogledao ovaj snimak sa napadom na Wendy, ovakvu invaziju nisam nikad do sad video. Ovo nije normalno!
Kako da nisi mnogo ranije prskao. Verovatno nekih 10 dana nisi bio u obilazak? Ne verujem da je moguce za 2-3 dana da dolazi do takvog razmnozavanja a i stete?!

Nisam dugo obilazio tu parcelu. Srecom drugar mi je javio da je veliki napad u tom delu atara, a sutradan ujutro sam trebao da krenem na more. Prepodne smo obilazili parcele i nasli smo preko 100 kj sto je trebalo da se prska. Prskao sam celo poslepodne i celu noc. Odspavao sat vremena i krenuo za Grcku. Sva sreca sto vozi i zena pa je vozila celom duzinom auto puta u srbiji.

@galicije
Ne brale slika govori vise od 1000 reci
Evo je prskana 14 Jula od vasiju
2csiahk.jpg
Dobar ce biti i galeb ako bude ovako kaljav tocak:osmeh:

Jel sejao neko od kolega sortu soje "Idila" to je stara sorta II grupe zrenja,jel ima neko iskustva sa njom?

Послато са SM-J700H уз помоћ Тапатока

Sejao Wendy 2016. i lepo rodila ali nikad da sazre,džigare mi pojela.Još pijem pivo da dođem sebi.Posle moje njive prali kombajn i pod šupu.

Jel neko radio sulfamo u prihrani soje u 4,5 troliski uz spartanje.Dobio sam preporuku iz timac agra 60 kg po jutru i da po mogucstvu pikiram pred kisu.Kad sam video cenu umalo se nisam slogirao 6900 din.100 kg.Kaze mi covek iz Timac agra da odlicno deluje na grananje i oplodnju na terenima u Backoj zbog prisustva magnezijuma.Kaze neces biti zadovoljan visinom i izgledom soje al zato kad razgrnes bice mauna na mauni.Kontam da napravim ogled na 2 ha.Na jednom ha ce biti dato 100kg sulfama u redove u 4,5 troliski,a na drugom ha ce biti dodat starter od eurofertila 100 kg u setvi.Sorta ce biti trijumf.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Jel neko radio sulfamo u prihrani soje u 4,5 troliski uz spartanje.Dobio sam preporuku iz timac agra 60 kg po jutru i da po mogucstvu pikiram pred kisu.Kad sam video cenu umalo se nisam slogirao 6900 din.100 kg.Kaze mi covek iz Timac agra da odlicno deluje na grananje i oplodnju na terenima u Backoj zbog prisustva magnezijuma.Kaze neces biti zadovoljan visinom i izgledom soje al zato kad razgrnes bice mauna na mauni.Kontam da napravim ogled na 2 ha.Na jednom ha ce biti dato 100kg sulfama u redove u 4,5 troliski,a na drugom ha ce biti dodat starter od eurofertila 100 kg u setvi.Sorta ce biti trijumf.

Samo jos da garantuje kisu u junu i julu,inace moze da je razgrce do mile volje.

Ima nesto i do onoga sto se baci u jesen a i u prolece pred setvu,nije sve samo u vodi..

Prvo radi ogled, nemoj ništa na veću površinu bacati bez probanja... I kod mene su došli sa tom pričom ali za kukuruz. I radio sam ogled na 3kj, na pola njive je išla urea 200 kg/kj a na drugu polovinu sulfamo 130 kg/kj. Tada je cenovno to bilo približno isto (130 kg sulfamo = 200 kg urea). To je išlo po njihovoj preporuci da ne bi povećavali troškove ulaganja nego samo da koristim njihovo bolje djubre... Skidano je posebno svaka polovina i razlika je bila oko 200 kg/kj u korist uree... Posle su se pravdali da je to bila mala količina djubreta i da treba oko 170-180 kg po jutru i onda bi se videli rezultati... Tako da, prvo ogled da se dokažu a posle može saradnja, jer sve su to trgovci i nema šta neće reći samo da uzmeš...

Mislis? Mozda i ima ali vise troska nego neceg pozitivnog!
Bez redovne kise u dobrim kolicinama nema dobrih prinosa soje.
Uverio se prosle godine,bacam svake godine pod soju vestak prosla godina je bila cist dokaz da vredi baciti...

Prosle godine je sve bilo napako. Kazu netreba soji azota dovoljno je 30 kg ureje za pocetni razvoj po ha,a kum bacio 100 kg po jutru i bio najaci u tom delu atara sa 1200 kg a na uvratinama kaze poduplavao soja bila nenormalno okicena sa punim maunama i jos zelena, ali nije mogao da ceka jer je ostatak njive bio za vrsidbu. Sorta je bila Rubin.Aj sad budi pametan.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh