mindjušar
Član
Video sam ti u subotu jednu parcelu soje kod drveta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zanimljivo! Bio si sa Ervinom malo po ataru?! Ja je nisam video vec mesec dana! Osim ambrozije koje ne mogu da se otarasim tamo ima li neke nade za tu soju?Video sam ti u subotu jednu parcelu soje kod drveta
Sciru ce ove godine da prodje dobro kao niko zbog tog njegovog stalnog kasnjenja sa setvom.
Peet@Kad bi došao jednom ovamo do nas shvatio bi da ta zemlja NIJE ista kao vaša...Tamo kod vas te kasnije mogu da čekaju kišu do mile volje kada imaju vlage odole koliko toliko...A kod nas bi se osušile čekajući kišu ipak je ovamo višlji teren i zemlja je oceditija od vaše.Tu padne ista količina vode kao i kod vas tvrdim da možemo 3 dana ranije da idemo u njivu od vas...Ima i ovde posejane sredinom maja,ostala je mala,zeleni se još,razgrnuo pre neki dan mahune pljosnate sa zrnom veličine sočiva i nema ništa više mahuna u odnosu na ranije setve,krenula i ona da se suši polako zato što nije dobila kišu da je drži dalje u životu...To stoji što ti kažeš u godinama kao što je bila prošla...tada pomažu i avgustovske kiše ali ove godine su izostale i ovde soja nemože da čeka kada su napolje temperature blizu 40 stepeni...kuca joj ubrzano biološki sat i to ti je...
Znači ranija setva je u pitanju...ima nade onda za mene i za moju soju ja sam ipak posejao 28.,29.,30. aprila...Setva 5.4.
Zemlja kao zemlja i nije tako loša ali padavine u poslednje vreme nas zaobilaze samo tako...Ma kakva soja, bitno je da u srbobranskoj zemlji rode kaputi ako baciš dugme.
Zemlja kao zemlja i nije tako loša ali padavine u poslednje vreme nas zaobilaze samo tako...