Soja 2016

grinje se vide i bez lupe,iščupaš najžuću soju i otreseš je o haubu
kad vidiš da se zrnca prašine počnu šetati onda znači imaš napast :ppozdrav:
Mikser imam i ja to na maksiju ,uglavnom na ovratinama,nema mnogo po neki list se nađe ,gledao sam pod lupom jel sam sumnjao na grinje ali ništa ne vidim.

Licno i da imam tih grinja ne bi sad gazio soju nema sanse pa makar je svu pojeli ,tako sam pojeo govno u vezi zita izgazio kad sam prskao one vasi napravio vecu stetu sto sam ugazio nego sto sam njih potamanio,na kraju nisu malte ne neku stetu ni napravile a tragovi ostali::jako_besan::Nikad vise necu gaziti tako veliko zito pa makar ga medvedi jeli!

Ја сам жито опрскао једном и после тога тих малих напасти није било више. Да ли ме је усрало орскање или није то не знам, али једно је сигурно, да су остале на њему ту жита било не би...зато је мања штета погазити мало соје него да ти ваши обрсте исту...

Jucerasnji obilazak. Na nekim mestima je lepa i zatvorila je redove skroz da ne mozes da hodas kroz nju, a na nekim je ostala niza i ima zuckastih velikih fleka po njivi kada se cela pogleda. Opet najverovatnije to povezujem sa korovom. Gde je bilo travno, ne samo sto je ostala manja i nije zatvorila redove, vec je ostavila posledice da je posle trave opet losija tu. Prosto je stagnirala.
Ipak najvecu "stetu" je napravila susa. Malo kise je dobila pa je zemlja kao paukova mreza.

Ovde gde sam je slikao na prve dve, tri slike je najvisa koju imam. Cekam rezultate analize zemljista. Trebalo bi ovih dana.

Nije druze. Setva je bila 16.04. Sejano zitnom sejalicom oko 110kg/ha

Evo kako se razvijala posle setve. Slikano uvek sa istog mesta.

Slika od 19.05.

Slika od 26.05.

Slika od 28.05.

Slika od 03.07.

Slika od 04.08.

Nije u redu to sto sam u centralnoj Srbiji, pa samim tim nemam zemljiste koje je za nju potrebno. Takodje, ovo je druga godina da je sejem na istoj povrsini tj tek se razvijaju potrebne bakterije. Od prihrane je dobila samo 1.5kg MAP-a po aru a trebalo je malo vise, nije spartana ni jednom, dubina setve se razlikuje. Ako pogledas slike, tacno se vidi gde je sejalica spustila seme dublje, i ti redovi su sve vreme bolji od pliceg oranja. I opet, nedostatak vlage.

Moj ti je savet da batalis soju jer ako na ovakvo stanje nije uticala hemija onda ona definitivno nije za tvoj kraj. Ovakve soje su kod nas posejane u junu.

Nazad
Vrh