Soja 2016

Ako moze, ja bih uradio svakako. Mislim ako moze traktor da udje u soju, da ne lomi, ne gazi, i spartac ne kida list soje...

Cime ti spartas kada je ulaganje 30 €?

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Današnji posao ...

IMG_20160625_183242.jpg

... u mene i Convulvulus arvensis ima kvržice bakterija azotofiksatora :osmeh: ...

IMG_20160625_173146.jpg

... i modifikovani Majevicin špartač ...

IMG_20160625_192710.jpg

IMG_20160625_192724.jpg

...to je patent iz Srbobrana ... dobio sa špartačem kad sam kupio od komšije kod člana dukej :cvetic:

Preseli se ovamo ovde možeš samo dobre stvari da čuješ,kupiš,vidiš,naučiš,itd.,itd...:osmeh:

Ujeo sam se za tastaturu,kad poslao post onda sam skontao o cemu se radi, izvinjavam se na brzim prstima.

Ujeo sam se za tastaturu,kad poslao post onda sam skontao o cemu se radi, izvinjavam se na brzim prstima.

Nema veze,u Mačvi su usluge malo skuplje nego u Sremu.Nisam siguran kako se kreću cene u Banatu?(Špartanje 3 a sa veštakom 4,sejanje 4,kombajniranje 12,tanjiranje 6 a dva prohoda 9 hilj./ha)Da imam svoj špartač išao bih i tri puta u špartanje,mislim da je to relativno jeftina operacija a da puno može da pomogne usevu.Još ko živi od toga...

Nema veze,u Mačvi su usluge malo skuplje nego u Sremu.Nisam siguran kako se kreću cene u Banatu?(Špartanje 3 a sa veštakom 4,sejanje 4,kombajniranje 12,tanjiranje 6 a dva prohoda 9 hilj./ha)Da imam svoj špartač išao bih i tri puta u špartanje,mislim da je to relativno jeftina operacija a da puno može da pomogne usevu.Još ko živi od toga...

Znaju Nocajci da ti radis u banci :osmeh: ( morao sam se danas vracati i po moju dubravu dobro si ugatao za psenicu)

Mi smo probali i ove, i prosle godine bor, ali su nam njive kao mozaik, pa se bas i ne moze uporediti (doduse nismo ostavili kontrolu, vec prskali sve redom), pa zato nisam pisao pre, jer nema svrhe. Meni se cini, da je soja malo vislja, pa iako ne odrazi narocito (ili uopste) na prinos, odrazi se na kombajnera, a i na kantar (lakse je za kombajniranje, a i vise mogu "pokupiti"). Nemam ni slike sa flasom ili bez flase, ni dokaze, ali mi se tako cini.

Ja sam uradio dve prihrane u razmaku od nedelju dana(njiva 105 ari),možda sam trebao i pre ali...Išao sa 2,5 L Humisuper; 2,5 kg tečnog đubriva Asfert(12-12-30) i 1,5 kg Bormax u svakom prskanju po toliko a u ovo prvo prsaknje i jedan Cirkon.Izašlo me ta dva prskanja oko 150 kg soje.Da sam imao još jednu njivu,pa da vidim ima li kakve razlike na jesen,ovako ostajem i dalje bez pravog odgovora,koliko će ovo povećati prinos?Ako poveća za 4-5 metara,isplati se.

Nazad
Vrh