Soja 2016

Najbitnije je da se zubača tretira pre nego što odrveni odnosno pre velikih vrućina. Ostaviti što duže bez špartanja kako bi povukla hemiju do kraja u koren.
Posle toga dobije ljubičastu boju i tu joj je kraj.

Dobro jebes zubacu nego jedno pitanje gledam ove soje sejane na 50 i nekako kad su se zatvorile kao da mi se cini da im ne prija bas taj da ga nazovem zaklop...ne znam mozda gresim ali sam stekao takav utisak,sta mislite?

Kaže meni moja soja posejana na 70cm "nemoj me sejati na 50,tesno mi je,neću da se guram sa komšijama,da i ja malo prodišem".

Setva na 70 cm, 45kg/kj semena, baceno jesenas 130kg/kj 3x16... Prskana 3x, 1 spartanje, mislio sam jos jednom da je ospartam, ali tesko...

Setva na 70 cm, 45kg/kj semena, baceno jesenas 130kg/kj 3x16... Prskana 3x, 1 spartanje, mislio sam jos jednom da je ospartam, ali tesko...

Svaka ti čast kako si je odhranio.Na koji si je razmak sejao(3,4cm) i čime si sve prskao?Mada se vidi i da je zemlja dobra,kao kod Uroša.

Da da, Miroslave, to je ta iz teske ritine, za sad lepo izgleda... :bravo:

Imace zmajevka sta da vuce a i Mega da vrse... (samo Sava Bata da pristane):ppozdrav:

Obišao da vidim kakvo je stanje. Hteli danas da prskamo od sirka ali jutros pala 1 litra i pokvarila planove. Prebacujemo za sutra ako sve bude ok.

Sava na 70 cm

20160621-114313.jpg
[/IMG]
20160621-114330.jpg
[/IMG]

Ova mi je malo mutna ali se vidi koliko ima cvetova...

Kod nas je to "malo" drugacije...grad+kise 50 litara...a bila skoro zatvorila redove...
2njc8jp.jpg

Ovo ti je dobra stvar što si iskopao kanalić da otiče voda, doće ona brzo sebi...

Vidi se da je dobila malo hemije od kukuruza,prati cvetove pa uporedi sa onom što je redovna.

Nazad
Vrh