Soja 2016

Ako misliš prskati ostavi bar za prskalicu tragove.:ppozdrav:

To je od hemije od kukuruza aktiviraju kiše hemiju i to dosta posle prskanja kukuruza,da nisu pale ove silne kiše nebi se ni pojavila kovrdžavost.Pažljivo pregledaj parcelu pod sojom i gledaj gde ima kukuruza u okolini i sve će ti se samo reći.Bilo je već divana da te sitne čestice lete i 200-300 metara po vetru.Ja gde imam u komšiluk kukuruz ili čelo parcele ili iza tu svugde ima tog oštećenja i svugde se tačno vidi koji je komšija gde ulazio i izlazio sa prskalicom i sa koje strane.:ppozdrav:

I kod mene pre neki dan primetim na uvratinama do puta počela da se kovrdža.Preko puta familija ima kukuruz...

soja

- - - - - - - - - -

znn9q9.jpg
A slepci neizvlace vodu iz kanala,kolko moze izdrzati ovako.
evo kanal
33pdohh.jpg

Moze jako dugo da izdrzi. Kod mene je 2-3 nedelje bila u vodi. Dala je manji pronos od redovne. Kada se povuce voda probaj da ospartas makar sa samo jednom moticicom da razmrdas tu zemlju da moze biljka bolje da "dise". Aeracija zemljista.

Sava slikana 11.06

ista parcela priblizno isto mesto slikana danas doduse malo bolji tel. danas

u planu sutra da se predje folijarna i ako bude islo jedno spartanje

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]
blank.gif
[/TD]
[TD]Sombor[/TD]
[TD]Štetočine u usevu soje
Vizuelnim pregledom useva soje na području delovanja RC Sombor, utvrdili smo da se soja nalazi u fenofazi od šest listova razvijeno do prvi cvetovi otvoreni (po BBCH 16-60).
Pregledom soje na punktu Riđica registrovali smo prisustvo
-larvi sovice gama (Autographa gamma) –prisutne na 15 % biljaka
11%2006%20larva%20gama%20sovice%20u%20soji_jpg.jpg

larva sovice gama (Autographa gamma)
-larvi stričkovog šarenjaka (Vanessa cardui ) –prisutne na 10-30 % biljaka
11%2006%20larva%20strickovog%20%20sarenjaka_jpg.jpg

larva stričkovog šarenjaka
Preporuka poljoprivrednim proizvođačima je da pregledaju svoje useve kako bi utvrdili nivo prisustva ovih štetočina.
Ukoliko se registruje brojnost koja ukazuje na golobrst, neophodno je izvršiti hemijski tretman nekim od sledećih insekticida:
Nurelle-D, Konzul, Despot (a.m. hlorpirifos + ciprmetrin) 1,5 l/ha.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Kod nas grinje počele da "rade".

Послато са ME173X уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh