Soja 2016

Imam i ja takvu soju ali to ne znači ništa...:cao:
Kris prijatelju ,samo kad bi zasusilo ,ta zatvorena cuva vlagu,imo sam priliku bas na mojoj parceli da se uverim zbog nejednakog nicanja pre par godina,vise ja volim kad je ona takva nego da je 15 cm.Moze jos svasta da se izdesava,ali ja bi voleo da je i moja takva.No dobro kad vec pisem,ali mi je upalo u oci da je bar 50 posto soje zasejano manje neg prosle godine,govorim za Titelski atar,isao sam namerno preko celog brega.

Znam ja šta sam hteo da reknem.Može ta zatvorena da ne dobije kiše pa da izgori on silnog đubrenja(jel zato je takva), a ta mala nikakva da pokisne još 5 puta i da da solidan prinos.Da mi se nije desilo prošle godine sličan scenario nebi ovo ni pisao.Najbolja njiva(najbolje đubrena i najbolje izgledala u ovo doba) mi dala 1000 kg/kj a gde sam najmanje očekivao i najlošije izgledala od starta,prijatno me iznenadila sa 1800 kg/kj. samo zbog dva oblaka koja su naišla 5 min.do 12 h.:ppozdrav:

bd2daa30dac333c352636eed1da22a3f.jpg
3487fcda3f9ccbf130ae20b5d498e1fa.jpg

Maximus danas ospartan a sutra prihrana.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

soja_gudura.jpg
Bez fotomontaze jebena njiva za obradu al radja sta god posejes u ovaj breg mora da se djubri a tamo dole puno manje.Kad se sparta jako je napeto mora biti dobra doza::vino::Eto malo ovi iz ravnice da vide sta je robija....U solidnoj godini ovde bude oko vagona soje ima oko 5kj,inace ovo je 7 god soja u monokulturi.
Meni da su ovakve njive bilo bi eksta kod mene sve male brdo nepravilnog oblika.

Mene sramota slikati moje soje. Sve su kasna setva, nadam se da ce za 15-20 dana biti ovolike kao sa vasih slika :spavam:

Nazad
Vrh