Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ovo je steta za robiju. ajde sto je duvao vetar nego je sigurno i pritisak bio debilno visok . pa da kako magla je zakon a komsija nek se vesa.Ovo se zove steta od komsijskog prskanja. Od pocetka do kraja 6-7 redi ponegde i vise a na sredini se primecuje i kod treceg komsije. Kad su javili vlasniku kukuruza kakvu je stetu napravio odgovor mu je bio " Pa sta da radim duvao je stalno vetar a ja sam morao da prskam".
Ovo se zove steta od komsijskog prskanja. Od pocetka do kraja 6-7 redi ponegde i vise a na sredini se primecuje i kod treceg komsije. Kad su javili vlasniku kukuruza kakvu je stetu napravio odgovor mu je bio " Pa sta da radim duvao je stalno vetar a ja sam morao da prskam".
To nije od zanosenja vjetrom, ako je razlog parcela sa lijeve strane slike , kukuruz, u kukuruzu nema tolikih ostecenja sirokolisnih korova , drugo ne moze da zahvati vjetar preko 20 metara i tako dobro da je ofrlji , vecinom bude nejednako kao tigrova koza, imao sam stete na soji , bude max nekoliko metara i to se vidi da sto je dalje od izvora steta sve manja a i boja soje mi je neka cudna. Da sam vlasnik nije nesto zabrljao? Moze biti da je poceo da prska pa poslije 1 ili 2 kruga prestao a ostalo napravio vjetar i ono na desnoj stroni na susjednoj parceli koja NIJE soja koliko se vidi izgleda kao kukuruz i na njoj ne bi smjelo biti stete. Da li je skroz desno kukuruz?
Tako to biva kad prska i kurta i murta. Svi znaju sesti u traktor usuti hemiju uključiti prskalicu i stisnuti gas,a u kom smeru vetar duva kojom brzinom duva i kojim diznama se prska ma to je sasvim svejedno...Iskusio sam ove godine nešto slično a i prekidali smo prskanje i dolazili par puta na istu njivu ,stalno pratili i smer vetra i drift i opet se desi neželjeno a ovo sa slike je za nikad ovako...