Prošle godine smo kosili čoveku koji je sejao na 70 u ranijim rokovima sve oko 2000 +-100kg po kj.
Moje neko zapažanje da joj više odgovara u užim redovima sa većim razmakom u redu e sada što se tiče prinosa (naveo sam primer gore) da nema pravila.
Jedino se slažem da treba namestiti optimalno za mašine koje posedujete i samo gas.Kod mene su 3 reda na 50 cm (između točkova ) a sa strane po 58 cm malo ružno izgleda ali sa R65 letim kroz redove i sa prskalicom i sa špartačem može da ideš komotno i kada se prednji točak skoro ne vidi.
Naravno i suncokret sam posejao na taj razmak baš zbog mašina,bitan je broj zrna po ha a sad da li je red 30,50 ili 70 cm ne igra veliku ulogu.
Kukuruz mi je posejao prijatelj ali samo zbog berača ili kombajna inače i on bi išao na isti međuredni razmak.Čovek koji na pijaci prodaje pored mene vež godinama seje kukuruz na 50-tak cm ima zmaja i može da pokupi ,kaže iz iskustva da nije primetio nikakakav nedostatak,bitan je broj zrna po ha
- - - - - - - - - -
Ivanez što si se zezao trebao si malo bentazona dodati vež kad prskaš.Ja lično samom Pulsaru ne verujem i osim u suncokretu nikada ne idem solo samo pulsar.