Soja 2016

Drugari treba mi pomoc nosio sam soju na naklijavanje u pss. i javili su mi energija 55% a klijavost 75%. Neznam sta da radim oni kazu da je na samoj granici.Rec je o maximusu.
Hvala unapred.

Samo u toplu zemlju i bez pokorice i povećati sklop 10%.

Tretirana insekticidima i fungicidima . Upravo ovde govore koliko pada energija klijanja sjemena soje druge godine i ako se mora sijati da se ide u kasnije rokove i topliju zemlju i poveća norma ko što smo i mi ovde (sale, mindjušar i drugi ...) zaključivali.

Tretirana insekticidima i fungicidima . Upravo ovde govore koliko pada energija klijanja sjemena soje druge godine i ako se mora sijati da se ide u kasnije rokove i topliju zemlju i poveća norma ko što smo i mi ovde (sale, mindjušar i drugi ...) zaključivali.
gledam njihovu emisiju po preporuci Momesarica:ppozdrav:
a onog novinara u pokušaju sto pravi političku kampanju sam uvek izbegavao da gledam:haha:

Ogled instituta Tamis u 2015 god.
1448i0n.jpg
[/IMG]

Sad vidim da je u institutu je djubre, i kao osnovno djubrenje, i kao predsetveno. Mislim da je jedan nas clan Garisa radio na ovom ogledu.

Peet mnogo si stariji od mene da ti objasnjavam. I sam znas da nekada kisa presece jednu njivu na pola, a ne 40km.

Peet jel i ove godine ideš sa istom površinom pod sojom kao i prošlih godina(mislim procentualno)?

Ubedio sam nekako mog prijatelja da soju krenemo posle kukuruza da sejemo. Tacnije od 25-30 aprila. Rukovodimo se delom i tvojim pisanjem, kao i Cicija Morica koji je jednom napisao da pre 1.maja nece krenuti u setvu soje pa i svi da poseju.

Nazad
Vrh