Ja bi preporučio onima koji nikada nisu sejali soju da je ipak poseju ali bi im predložio da pročitaju i temu šećerna repa 2014 pa možda izvuku neku pouku onako čitajući "između redova". Ništa loše ne mislim a ko shvati razumeće .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izbaci tanjiraču i drljaču iz predsetvene pripreme,tanjirača SAMO u jesen,drljača može u zatvaranju brazde,setva posle kukuruza i nakrivi kapuSamo mi nije jasno, zasto kod nas nema ravnomerno nicanje? Tako barem kazu. Ako nice kukuruz, trebala bi i soja ili?
Trenutno je isplativija od kukuruza,ali ako se zaseje velika povrsina i ponovi se slicna 2014 ili prosecna godina evo nama cene kao i za suncokret.Kad je susa prinos se krece 150-200-500 kg po jutru,zavisi od zemljista prosecna godina 1200-1500 kg po jutru i 2014 kisovite sam imao prinose oko 2000 kg po jutru.To je neko moje iskustvo sa sojom.Najbitnija je zastita od korova.Dosad nisam sejao soju, pa planiram da posejem malo za probu. Pa me interesuje, kakva je racunica sa sojom? Jel ostane kao i na kukuruzu ili manje? Sta se desava kada je susa, da li moze da se izvuce ili ne uspeva nikako? Koja je npr. bila cena soje, kada je suncokret bio 55 dinara i kukuruz 28 dinara? To je bilo mislim 2012?