Soja 2015.g.

Svrati kod mene,imam džak dva za tebe:osmeh: u planu je od ponedeljka da se selektira.

Interesuje me kakva je po vama soja NS Fantazy? kako se pokazala? hteo sam da uzmem angelu za probu ali ,agronom u obliznjoj apoteci mi rekao da ta sorta ne valja i da radije uzmem fantazy ili maximus,sta preporucujete?

Interesuje me kakva je po vama soja NS Fantazy? kako se pokazala? hteo sam da uzmem angelu za probu ali ,agronom u obliznjoj apoteci mi rekao da ta sorta ne valja i da radije uzmem fantazy ili maximus,sta preporucujete?

Fantast ne znam kakav je, ali maximus cemo uzeti ili iz insituta, ili cemo ici kod clana Talianu da kupimo dzak za probu :osmeh:

Fantast,uzeo sam ga u petak iz instituta,kazu da je to srednja grupa zrenja, nesto kao balkan,samo mnogo poboljsan,no videcemo kako ce se pokazati .

Danas malo čistio soju za griz.Sorta mešanac.
20150223165126.jpg

20150223165219.jpg

Pitanje za Becejce ili ako neko zna. Da li Sojaprotein menja soju za sojinu sacmu i u kom paritetu?

Iznajmljen je satelit koji ce dati tacne slike o tome koliko cega ima zasejano. Nis ne brinite, oni su toliko mocni da i to mogu.

Ja verujem da će biti povećane površine pod sojom, jer mnogi koji su radili za senćansku šećeranu odustaju od repe, jer još lanska nije isplaćena, a ne daju repromaterijal na lanski dug, nego paor mora da se zaduži po novom ugovoru, pod kamatu.... A njive nečim treba zasejati, pa pošto je soja lane dobro rodila, mislim da će se mnogi zaleteti na soju.

Ja verujem da će biti povećane površine pod sojom, jer mnogi koji su radili za senćansku šećeranu odustaju od repe, jer još lanska nije isplaćena, a ne daju repromaterijal na lanski dug, nego paor mora da se zaduži po novom ugovoru, pod kamatu.... A njive nečim treba zasejati, pa pošto je soja lane dobro rodila, mislim da će se mnogi zaleteti na soju.

Gledajuci koja joj cena (pa jos u padu) sumnjam da ce se vecina na soju odluciti, pogotovo sto je 2014-ta bila jedna od retkih godina pogodnih za ovu biljku.

Zasto onih 5 nije niklo jel si ih otrpavao da vidis u cemu je problem?

Tih 5 je bilo lomljeno zrno,namerno sam ih ubacio, jer otprilike na 100 komada ide i 5 takvih.Zato sam i naglasio da je soja neselektirana.Čak su i ona nabubrila,i krenulo je nešto nalik klici,ali dosta sporije.I pitanje da li bi uopšte izniklo.

Nazad
Vrh