MOMOSARIC
Član
Čini se da će biti ludih rekorda i da će biti vrlo malo soja sa slabim prinosom , tako mi se bar čini zasad .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čini se da će biti ludih rekorda i da će biti vrlo malo soja sa slabim prinosom , tako mi se bar čini zasad .
Nije mi jasno,Maximus zri,a Valjevka tek počela žutiti
ivanz jedno pitanje, koliko ti je semena isejala sejalica po jutru ili hektaru?
Slažem se sa kolegom dukej, očekujem prosečnu godinu što se tiče prinosa, normalno biće tu odskakanja pojedinačnih, mislim da su kiše malo zakasnile ( a možda i nisu) ove godine sobzirom da vučemo trogodišnju sušu a usto i te kiše su bile praćene jakim zahlađenjima koja su trajala i po nedelju dana a usevi su to podneli kako koji prvenstveno mislim na kukuruz a što se tiče soje i mahuna u donjim spratovima (1 i 2 sprat) na ranijim setvama na prvom spratu ih nema a na drugom ima po koja a kod kasnijih setvi ni na prvom ni ni na drugom nema mahuna bar ono što sam gledao tokom obilaska atara, možda i grešim.
To je dosta semena bačenko 85-90kg ti je dovoljno za 1ha ,nema potrebe za više.oko 135kg, po hektaru, plus-minus 5kg......
Nema tu sta mnogo da se divani,godinama unazad(15-estak),koliko radim soju,pred vrsidbu,u ovo vreme,pocupam sve biljke sa 1 metra duznog,prosecnog duznog metra po izgledu useva,oberem sve meune,prebrojim ukupan broj zrna,podelim ga sa brojem stabljika u tom metru,dobijem prosecan broj zrna po stabljici,pomnozim ga sa kilazom isejane soje i u par kg znam unapred prinos,evo primera od juce,na duznom metru, ukupno 2440 zrna,32 biljke,76 zrna po bilci puta 34 kg isejane soju,dodje na 2592 kg po kj,probajte i uverite se ,nije tesko ni dugacko...