Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
O tome ja pisem ali me ne razume bas puno ljudi.Koliko god da rodi,soja-kukuruz neće preći bruto 70h/kj
Ginisov rekord prinosa soje je postavljen prošle godine u Mađarskoj sa 12400 kg/ha prinosa,u pitanju je Pioneerov HIBRID soje
Slabo ti je ubedjenje i losa procena bice izmedju 42 i 45 dinaraAko je tako rodila kao sto pisete cena ce startovati od 30 dinara.99% sam ubedjen da ce ta cena biti.
Ginisov rekord prinosa soje je postavljen prošle godine u Mađarskoj sa 12400 kg/ha prinosa,u pitanju je Pioneerov HIBRID soje
Verujem da je proizvodnja otišla u debeli minusCitao sam negde u USA literaturi, da takvi rekordni prinosi sluze samo za pokazivanje mogucnosti odredjenog hibrida i najvise za hvalisanje te semenske kuce. Inace cena proizvodnja u toj Madjarskoj soji je verovatno bila veca nego sto se prodajom moglo ostvariti prihod.
Mislim da je o 3ha bilo rečiDa li je to parcela od barem 1-2 Ha ili su duzina i sirina koliko covek moze da pljune?
Od pionirovog regionalnog menadžera iz Mađarske,ali mi je informaciju potvrdio i ovdašnji,raspitajte se kod pionirovih momakaodakle taj podatak????
Kupi zmaja 142....ta površina za njega nije ništa.... što bi davao 50000e za kombajn koji ne bi bio iskorišćen na tih 70 hektaraKad reče vršidba , šta mi je raditi ? Imam oko 50ha sad za vršiti kukuruza i soje . Nemam kombajn, niti imam iskustva u održavanju i popravkama krševa . Računam da se solidan polovan kombajn , a da početnik može da odradi sezonu bez šarafanja na njivi i varenja , nemože uzeti bez 35-45 000e , još na kredit pa to dodje preko 50k . Sa druge strane treba da dam za kombajniranje godišnje za 70ak ha oko 6000e minus nafta i amortizacija oko 4500e , bez dnevnica . Ima prednost raditi kad oćeš i kolko oćeš . Nepada mi napamet uzeti krša za 10000e pogotovo što nisam iskusan u toj mehanici niti znam šta me očekuje . Šta raditi ? Dal može da se nadje i za kolko zmaj , ali bukvalno ko nov ?
Momo nađeš neku zlatnu sredinu Mislim da se već od 10000-2000eur može uzeti dobar da ti odradi sezonu bez nekih većih problema.Ipak za tu površinu svoj kombajn je svetinja.Ja imam 17ha pa razmišljam o njemu jel mi je dosta natezanja s kojekakvim radnicima što teraju ko ludaci a nemaju veze s'vezom.Kad vidim da su mi takvog poslali na njivu, odmah zovem gazdu i da vidiš kako pada sex.Kod nas ima kombajna kolko oćeš ,konkurencija je velika i nedam da mi lete po njivi za moje novce ima da se radi kako treba, a ako neće ima ko hoće a svakako je u planu jedan zmajček.Kad reče vršidba , šta mi je raditi ? Imam oko 50ha sad za vršiti kukuruza i soje . Nemam kombajn, niti imam iskustva u održavanju i popravkama krševa . Računam da se solidan polovan kombajn , a da početnik može da odradi sezonu bez šarafanja na njivi i varenja , nemože uzeti bez 35-45 000e , još na kredit pa to dodje preko 50k . Sa druge strane treba da dam za kombajniranje godišnje za 70ak ha oko 6000e minus nafta i amortizacija oko 4500e , bez dnevnica . Ima prednost raditi kad oćeš i kolko oćeš . Nepada mi napamet uzeti krša za 10000e pogotovo što nisam iskusan u toj mehanici niti znam šta me očekuje . Šta raditi ? Dal može da se nadje i za kolko zmaj , ali bukvalno ko nov ?
Kad reče vršidba , šta mi je raditi ? Imam oko 50ha sad za vršiti kukuruza i soje . Nemam kombajn, niti imam iskustva u održavanju i popravkama krševa . Računam da se solidan polovan kombajn , a da početnik može da odradi sezonu bez šarafanja na njivi i varenja , nemože uzeti bez 35-45 000e , još na kredit pa to dodje preko 50k . Sa druge strane treba da dam za kombajniranje godišnje za 70ak ha oko 6000e minus nafta i amortizacija oko 4500e , bez dnevnica . Ima prednost raditi kad oćeš i kolko oćeš . Nepada mi napamet uzeti krša za 10000e pogotovo što nisam iskusan u toj mehanici niti znam šta me očekuje . Šta raditi ? Dal može da se nadje i za kolko zmaj , ali bukvalno ko nov ?
Kad reče vršidba , šta mi je raditi ? Imam oko 50ha sad za vršiti kukuruza i soje . Nemam kombajn, niti imam iskustva u održavanju i popravkama krševa . Računam da se solidan polovan kombajn , a da početnik može da odradi sezonu bez šarafanja na njivi i varenja , nemože uzeti bez 35-45 000e , još na kredit pa to dodje preko 50k . Sa druge strane treba da dam za kombajniranje godišnje za 70ak ha oko 6000e minus nafta i amortizacija oko 4500e , bez dnevnica . Ima prednost raditi kad oćeš i kolko oćeš . Nepada mi napamet uzeti krša za 10000e pogotovo što nisam iskusan u toj mehanici niti znam šta me očekuje . Šta raditi ? Dal može da se nadje i za kolko zmaj , ali bukvalno ko nov ?