Soja 2014 god

Nama je svaka godina specifična:osmeh:,nadam se da neće biti specifična po ceni a za rod koliko bude. I dalje sam optimista ,malo sam švrljao po ataru danas ,padaće rekordi.
Treba biti oprezan u najavama prinosa,mogu samo sa sigurnoscu najaviti da ce biti izuzetno travnih soja(blago kombajnerima)...mase ima,to niko ne spori,ali spratovi znaju biti veoma retki,tj mahuna po jednoj biljci ima brojcano manje nego prosle godine...svi to znate,ali moram napomenuti...Na KRAJU bic puca.

Tacno tako, ne osporavam da su soje dobre, ali na istoj jednoj biljci koja je ove godine 1,2m nema mnogo vise mahuna nego u drugim godinama kada je soja dostiozala visinu 0,7-0,8m stim da su spratovi blizi a u ovoj godini redji.U svakom slucaju dobro izgledaju .Ja bi voleo da bude sve u vezi soje kao prosle godine, i u vezi prinosa i u vezi cene:ppozdrav:

Hvala bogu pa ima mahuna
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Kad otprilike stigne ta postrna za zetvu? Lane je vec u prvoj dekadi oktobra bilo mraza

Tu sam leniju nasipao nekim sutom,a bio sam i onda kako da uporedim kolika je na brzaka raskacim traktor i nateram ga metar od zadnjih tockova do lenije. Cekam vagu da ona da konacnu presudu. :cool:

I mi soje za trku imamo.............:osmeh:
Manja parcela sorta : MAXIMUS planirano da ostavim za seme.........
fotografija0182.jpg
[/IMG]
Sorta: GORŠTAK..........
fotografija0184.jpg
[/IMG]
Isti taj GORŠTAK, naslonjen na NIVU........da uporedite visinu
fotografija0185.jpg
[/IMG]
Na istoj parceli eksperiment gde sam isejao nešto malo manje od 30 kg semena po KJ, takođe GORŠTAK (podivljao pa otišao u visinu)
fotografija0186.jpg
[/IMG]
Sve je slikano danas i da napomenem da je stariji deran visine 189cm pa da lakše uporedite soju.
Sortu SAVA nemam slikano ali biće uskoro.:ppozdrav: Ala će biti "veselo" kombajnima kad uđemo najesen u soju a vidim ima i "lepih" njiva sa ambrozijom koja je sada veća od soje !!!!!!!!!!!

Nazad
Vrh