Soja 2014 god

Najkasnije ikad što sam sijao soju , prekjuče . Godina je bila sa nezapamćenim padavinama u istoriji , pa se nije uopšte moglo ranije . Neorano , samo jednom lakom tanjiračom da se prije prosuši , freza koja radi samo trake i meh sijačica na njoj . U ovom dijelu zemlja jako teška pa mora sporo . Dal će stići vidjećemo.

[video=youtube_share;wF7Zu2CzRqo]http://youtu.be/wF7Zu2CzRqo[/video]

Sorta balkan druga godina za redom u suvljem zemljistu sejana na 70 razmak bez vestackog djubriva bilo bi fino da dobije jos malo kise.Kazu mi strucniji i stariji poljoprivrednici lepa je ali jalova imacu slame :osmeh: .
20140629155715.jpg
[/IMG]
20140629155711.jpg
[/IMG]
20140629155732.jpg
[/IMG]

KOmbajner se nemora žaliti , ali dal ostane donjih mahuna ? Meni će se kombajner sigurno žaliti (jedino ako to nebudem ja) , jer će mi ove godine soja izgleda biti "prljava" a i dosta je rijetka pa će morati dobro naoštriti nož .

Sa kojim pacijim nogama, klasicnim sto idu na spremac ili onim sirim?

Sa pačijim nogama od 16cm za špartač....

- - - - - - - - - -

KOmbajner se nemora žaliti , ali dal ostane donjih mahuna ? Meni će se kombajner sigurno žaliti (jedino ako to nebudem ja) , jer će mi ove godine soja izgleda biti "prljava" a i dosta je rijetka pa će morati dobro naoštriti nož .

Ne više nego inače, ali neka vam kombajnerske utiske kaže član "kanalas robert" koji je lane bio(a verujem i ove će biti) kombajner na istoj ovoj parceli....

Evo da napisem svoje utiske sto se tice kombajniranja soje koji je spartano sa "S"oprugama,licno na svojim parcelama gde nisam stigao ospartati soju bilo vise rastura u kosidbi nego na onom koji je spartan.Razlog tacno neznam ali mozda na spartanoj malo vislje formira prve mahune posto se malko i puni kad se radi sa "s" oprugama.Kod Mityooa islo super to znam:ppozdrav:

Ne razumem šta može da predstavi problem u kosidbi ako je špartano sa S oprugama ? Ovde kod nas nema takvih špartača svi koriste klasične sa motikama.

Aha opruge malo zagrnu soju a kombajner treba lepo po pokosi donje spratove da gazda bude zadovoljan a da pazi da nenahrani zemljom keder :bravo:

Nazad
Vrh