Naoko kad se gleda , a i po logici , trebalo bi da je na 50cm bolje , gledano od nicanja , pa u vegetaciji , a pogotovo kad opane list na 70cm djeluje da je previše praznog prostora , ... medjutim nije tako. Po mnogim istraživanjima , a i ljudi koji su uporedo probavali , kad vaga kaže svoje ispadne da nema razlike ( meni je čak dva puta 70cm davalo više prinosa) .
Sijem na 70 jer sam našo desetak prednosti , neke ću vam nabrojati kojih se sjetim :
-bolje nicanje pogotova tamo gdje bude problema sa pokoricom , jer su zrna bliže i zajedno lakše dižu pokoricu
-svi su mi priključci prilagodjeni na 70cm , od sijače , prskalice (ne gazi se) , špartanja
-soja bude zdravija jer ima prozraku , pogotovo u monokulturi , definitivno i manje opadanja mahuna
-neki će reći da kasnije zatvori redove , ali meni se svidja da baš prije zatvaranja može da se uradi korekcija herbicidima na kasnije iznikle korova koji i ako ih soja poklopi kasnije ipak probiju
-zbog gušćeg sklopa u okviru reda , ne formira donji sprat mahuna pa kombajn lakše pokupi sve
ima još al ako se sjetim napisaću