Soja 2014 god

Isao sam sekatorom krajem marta meseca.

Ovu redovnu sam sejao monosem sejalicom ( sa kojom sam prezadovoljan ) ploce 72 rupe, inace ovo mi je prvi put da sejem soju pa neznam sad kada i sa kojim sredstvom prskati korove, krenuli sitni kao cetka a strnjika je predusev?

Trebo si nešto prije nicanja , sad sačekaj malo al ne previše , postavljaj slike pa će kolege da pomognu kad i sa čime da pucaš . Nego da neće sekator da zezne soju ?

Mozda soju seje samo za zeleno djubrenje? Onda nek i ne rodi, samo da stabljika bude barem 30-40cm visoka.

Aco ja bi već u tom uzrastu tretirao soju ako ima potrebe, Drugari prošle godine u postrnoj setvi soje imali malo problema zbog tezisa ali se soja izvukla malo patila u porastu a nposle nastavila svoj ciklus.Stavio sam slike u temi.

Ja sutra sejem soju,bilo je planirano da se sejalica skupi na 50cm i tako se poseje,medjutim nismo stigli ni jedan traktor da rasirimo pa ce za ovu godinu ostati na 70cm.Na koji razmak da idem da bi izaslo oko 50kg/kj,sorta Balkan?

Ja sutra sejem soju,bilo je planirano da se sejalica skupi na 50cm i tako se poseje,medjutim nismo stigli ni jedan traktor da rasirimo pa ce za ovu godinu ostati na 70cm.Na koji razmak da idem da bi izaslo oko 50kg/kj,sorta Balkan?[/QUMoj jneki osrednji balkan na 3,2 je bacala oko 50kg a to mu je i preporucena gustina.

Mislim da je retko na 3,5.Planirao sa da krenem sa 3cm pa kad posejem 1-2kj videcu koliko mi je otislo semena.Zeza me to sto sam ogranicen sa semenom,pa ako mi zafali....

Nazad
Vrh