cicimoric
Član
Ako pazljivo procitas jos jednom moj post videces da nikome nisam zeleo neuspeh. A to za Kurtu i Murtu nisam ja izmislio......tako se kaze ( nisam hteo nikog da uvredim sa tim )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ume,ume,potseti nas svremena na vremeVidim da ce soju ove godine sejati i Kurta i Murta na bilo kakvoj zemlji posto je lepo rodila zbog kisne godine na svakakvoj zemlji.
Ne zelim nikome neuspeh sa sojom i zelim da svima rodi ali zapamtite dobro sta vam je Cici rekao:
Doci ce kad tad i susna godina pa cete da se cesete i tamo gde vas ne svrbi sa sojom, narocito na zemljistu koja ne zadrzava dugo vlagu. Ume ona da rodi i 200 kg/kj. Jel tako Mindjusar?
Pedja mi smo isuvise mala zemlja sa malom povrsinom pa sve da se povrina soje poveca 5x nece uticati na svetsko trziste i na cenu, tako da mislim da je tvoja konstatacija i vise nego pogresna, da ne kazem nesto drugo.Kolege poljoprivrednici,koji niste do sada sejali soju a probali bi,nemojte se obazirati na komentare pojedinaca,posejte pa sudite sami,da,rodi i 200 kg po lancu ,al rodi i 2800 po lancu,ko je sarkastican,neka izracuna i na 10 godina prinos ako mu na 5 nije merodavno,i jos nesto,slobodno posejte polovinu na ne djubreno zemljiste,da se sami uverite dal mora da se djubri svake godine,cuvajte se ''plave'' zemlje,jer ipak soja je sa vodom zeznuta i nije bas za laka zemljista,sretno i ne odustajte od zamisli da makar probate,jest da se pojedinci nece obradovati povecanim povrsinama,ko da im neko te iste povrsine iz usta uzima,pozz.
Pedja mi smo isuvise mala zemlja sa malom povrsinom pa sve da se povrina soje poveca 5x nece uticati na svetsko trziste i na cenu, tako da mislim da je tvoja konstatacija i vise nego pogresna, da ne kazem nesto drugo.
Ja nisam ni napisao da ce povecane povrsine u nasoj zemlji uticati na bilo kakvo pomeranje cena,nego upada u oci koliko neki reaguju previse pesimisticno na one koji ce da pokusaju da je seju,neka seju ljudi,videce i prednosti i manePedja mi smo isuvise mala zemlja sa malom povrsinom pa sve da se povrina soje poveca 5x nece uticati na svetsko trziste i na cenu, tako da mislim da je tvoja konstatacija i vise nego pogresna, da ne kazem nesto drugo.
Ne vidim poentu da neko nekog ubedjuje, a pogotovo na ovom forumu, da li da seje ili ne soju. Pojednici mozda mogu bunije da reaguju, ali da li je to dobronamerno ili ne nikada necemo saznati. Uglavnom to uopste nije ni bitno.Ja nisam ni napisao da ce povecane povrsine u nasoj zemlji uticati na bilo kakvo pomeranje cena,nego upada u oci koliko neki reaguju previse pesimisticno na one koji ce da pokusaju da je seju,neka seju ljudi,videce i prednosti i mane
Ove tvoje reci nisu uopste epohalne da bi ih zapamtili! Kako god okrenes na necemu ces se pocesati, na suncokretu vec 2god. svrbi i to dosta, ove god. se i repari ceskaju, vi se cesate ove god. na soji zbog izuzetno ne propusne zemlje i prevelike kolicine padavina. Sta ako bude jos 5god. ovakvih, oces odustati od setve soje? ti mozes kupiti drugi kombajn sa gusenicama kao tvoj kolega, al nemozes smanjiti troskove takve situacije i gubitka na prinosu.Vidim da ce soju ove godine sejati i Kurta i Murta na bilo kakvoj zemlji posto je lepo rodila zbog kisne godine na svakakvoj zemlji.
Ne zelim nikome neuspeh sa sojom i zelim da svima rodi ali zapamtite dobro sta vam je Cici rekao:
Doci ce kad tad i susna godina pa cete da se cesete i tamo gde vas ne svrbi sa sojom, narocito na zemljistu koja ne zadrzava dugo vlagu. Ume ona da rodi i 200 kg/kj. Jel tako Mindjusar?
Naravno da jesu,a sprdaju se samnom kada sam spomenuo visegodisnji prosek od 5 godina,nisam od 10 godina,ni taj od deset se ne razlikuje mnogo,parola pojedinaca ovde je ''kukaj na soju da je ne pocnu sejati i drugi''Dobro i sta onda?
Vidim da su cici i ostali preziveli tih 200kg..