mindjušar
Član
... + hemija u fulu, + arenda,pa je to već poprilično troškova
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mani se corava posla ja taman planiram ove godine soju da pocnem sejat, jer treba odma u startu da me ubiju sa cenom?Ispade soja perpetuum mobile,ne treba ni osnovna obrada,ni djubrenje...a radja kao i kad se sve ljudski radi. Prosto mi zao sto nema nekog iz Kurira ili ministarstva da ovo procita pa preracuna kad rodi 2.5t po jutru,cena na berzi 45din a ulog 10l nafre za tanjiranje i 50 kila semena sa tavana.
Kakvo je to cudnovato zemljiste koje se nalazi u vasem ataru, a da nema u nasem ?Paore,provozaj se malo sa Kish-om njegovim atarom pa tada donosi ovakve zakljucke.Ipak treba znati o kakvoj se zemlji radi pa prema tome donositi zakljucke.
Kakvo je to cudnovato zemljiste koje se nalazi u vasem ataru, a da nema u nasem ?
Ali javlja se jedan problem u svemu...sve je to ok,bude ona lepa,ali kada se treba spartati,kod nas je ritska zemlja,pa nedo bog da ode malo dublje spartac...odmah od krive motike dobijes pravu...ili u slucaju da je motika malo kvalitetnija-od jedne dobijes dve,jer dole postane jako,jako sabijeno.
A pre 2014.kad je bio takav scenario?Nije ni daleko,u odosu na druge kulture,seme 50 kg,svoje naravno(2500) din,herbicidi,Pulsar 0,3l po kj 1700 din ,promony 4 gr -150 din,bentazon 1l-1000 din,nafta(oranje 12 l,setva3,prskanje 2 puta po 2 l,spartanje,3l,transport 3 l po kj),ukupno 25 l po kj,kombajn 5000(ko nema),bez djubriva ove godine ladne vode 2 t po kj,sa 100-150 kg zaoranog 2,5 t po kj,pa nek neko kaze da kukuruz,suncokret,psenica mogu da joj prismrde sa profitom...
Znaci ako 80% ne sparta,da je tako ispravno?No comment.To nece predstavljati nikakav problem! Gde pise da treba spartati soju?! Konkretno kod nas 80% a mozda i vise ne spartaju soju!
Znaci ako 80% ne sparta,da je tako ispravno?No comment.
Koji zemljaci ? Kojim gruberom ? Na koju dubinu ?Pa pricali smo,da oni tvoji zemljaci,ovda sa 4755 jedva gruberisu sa 4 brzinom,kazu da mu je jako toplo.