nikola ilic
Član
@Kish
Nema od tog nista,bolje sad uzori ili izgruberisi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moze,u nuznom slucaju,imali smo jedne godine takav slucaj-tanjirano 3 puta,osusilo,pa pala kisa peko toga...kada se sejalo bilo je veoma rastresito,a rod je bio tek malo manji nego na oranim njivama...ali da je odmah posle tanjiranja pala neka jaka kisa na i onako mokro,ne bi blo nista,jer bi se zemlja spekla kao kamen,pobelela-znaci treba i srece imati.Kako su vam se pokazale soje sejane na tanjirano?
Jel ste radili to kada?
Ma slazem se.@Kish
Mislio sam na neorano,prolecno tanjiranje bi bilo.
@Kish
Ali javlja se jedan problem u svemu...sve je to ok,bude ona lepa,ali kada se treba spartati,kod nas je ritska zemlja,pa nedo bog da ode malo dublje spartac...odmah od krive motike dobijes pravu...ili u slucaju da je motika malo kvalitetnija-od jedne dobijes dve,jer dole postane jako,jako sabijeno.Slobodno ti samo istanjiraj, ali sto plice i sa sto "sitnijom" tanjiracom. Ne dublje od 10 cm, ili na dubinu na koju ces sejati i stavi neki evro na opkladu sa ovim sto su primerno uzorali. Ja prvi ulazem na tu tanjiranu da nece ni kilo manje roditi od komsijske koja je uzorana
... a od prave dobiješ krivuAli javlja se jedan problem u svemu...sve je to ok,bude ona lepa,ali kada se treba spartati,kod nas je ritska zemlja,pa nedo bog da ode malo dublje spartac...odmah od krive motike dobijes pravu...ili u slucaju da je motika malo kvalitetnija-od jedne dobijes dve,jer dole postane jako,jako sabijeno.
Soja ti je kao vojska,gde počinje ograda od kasarne - tu prestaje svaka logika,tako i soja,ja lično nebi ništa bacio,bolje te novce "oroči" pod cigluDa li da bacim nesto djubreta,posto njive nisu radjene kako treba?
Paore,provozaj se malo sa Kish-om njegovim atarom pa tada donosi ovakve zakljucke.Ipak treba znati o kakvoj se zemlji radi pa prema tome donositi zakljucke.Slobodno ti samo istanjiraj, ali sto plice i sa sto "sitnijom" tanjiracom. Ne dublje od 10 cm, ili na dubinu na koju ces sejati i stavi neki evro na opkladu sa ovim sto su primerno uzorali. Ja prvi ulazem na tu tanjiranu da nece ni kilo manje roditi od komsijske koja je uzorana