Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Reglonom se moze prskati.Sta to stavljaju i gledaju, kod nas to kolko ja znam nitko ne radi, lane poznanik reglonom prsko, 56ha soje oprsko uredno predo nikad nista, od nas iz zadruge je kamion soje iso za Bimal u Brčko i vratili su ga navodno GMO i "morala" je ici na spaljivanje, ali je jedan otkupljivac uredno otkupio, tako da kod nas su kise sranja napravile soja je u korovu ne viđenom prsko ne prsko puna je ambrozije, drugo nam nista ne preostaje
Ja mislim da prvi vrses posto si gusto sejo ,ja isto pocetkom aprila sejo balkan na 3,2 al na 70 isto nadjubreno al vrsidba tek za nedelju dana,al dobro to je ok prinos nece ni kasnije sorte davati neke puno vece prinose .Juce vrsili balkan sejan pocetkom aprila na 50 od reda do reda a u redu na 3.2. Njiva nadjubrena stajnjakom, valjda je zato i prvu vrsem.
Procena je da ima sigurnih 2 tone po kj. Zrno je krupno i cisto se ovrsila. Mislim da je to dobar pocetak i da ce one soje koje se budu kasnije vrsile davati vece prinose
Reglon nece smeteti,jer je desikant.Normalno da ce ti pokazati neispravnu soju,to moras posebno ovrci,da to moze svi bi mi tako radili,uostalom imas u temi herbicidi u soji.
Jedini problem je što reglona kod nas u prodaji vise nemaReglonom se moze prskati.
Ima,danas kupljen,2450 dinara litar.Jedini problem je što reglona kod nas u prodaji vise nema
Vise se ne drzi , pokesen u subotu. Vlaga 12,8 a prinos 7600kg sa oko 5 KJ. Bio je u dve parcele od 3,5 i 1,5 KJ. Na ovoj od 1,5 je bilo oko 3200 kg, a na ovoj vecoj ostatak. Generalno imam ogroman problem sa tom parcelom bilo sta da sejem i nikad nista nisam imao na njoj u protekle 4 godine. Sta joj je ne znam, ili ostaci hemije, ili ogroman deficit hranjiva. Sve u svemu ove godine soje obecavaju i ako bi sad morao da dam prognozu bilo bila bi oko 2200 kg/kj. Mislim da nece ici ispod toga, a za vise cemo da vidimo. Sigurno je da ce biti mnogo jacih soja jer nas atar je prosao dosta sareno sa kisom.Paore kako se Merkur drži?
koji je datum setve? I ja krecem sa zetvom balkana, sejan 1.4. Na ritskoj crnici ,dosta padavina u toku vegetacije .da nije prerano zrenjeDrugar radi Balkan,od juče,na peskovitim njivama,gde je podgorelo,prinos od 2400-2700kg/kj
U RH Reglona više nema, gdje god sam bio receno mi je više ga nema u prodajiIma,danas kupljen,2450 dinara litar.
Čini mi se da je rekao da je 23.3. - 26.3.,ali na boljim (ne peskovitim) još treba 7-10 danakoji je datum setve? I ja krecem sa zetvom balkana, sejan 1.4. Na ritskoj crnici ,dosta padavina u toku vegetacije .da nije prerano zrenje