Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazemo se oko Trijumfa. Ja sam ga porucio za 4kj. Jos se ne zna cena ni datum kad stize.

Danas sam pitao dobavljača semena šta će biti u ponudi.Reče da sledeće nedelje stiže seme i da će biti svega Balkana,Galeba,Rubina a Trijumf ne znam da li je spomenuo.Ako ga bude uzeću makar par džakova.

Tako je, soja je sorta i nema gubitka karakteristika kroz reprodukcije. MEDJUTIM, soje u selu su bile nikakve (samo na nekoliko lokaliteta solidne). Tu se javlja problem klijavosti. Ns institut je verovatno navodnjavao i nece biti problema sa klijavoscu.

Nažalost i institut ima problema sa klijavošću, puno semena je propalo zbog loše klijavosti i energije, ko ima 70% klijavost i energiju taj je super za ovu godinu.

Tako je, soja je sorta i nema gubitka karakteristika kroz reprodukcije. MEDJUTIM, soje u selu su bile nikakve (samo na nekoliko lokaliteta solidne). Tu se javlja problem klijavosti. Ns institut je verovatno navodnjavao i nece biti problema sa klijavoscu.

Ko je ostavljao NS Vojvođanku kod nas, klijavost je oko 50 max 55% čak i institut vodi bitku sa klijavošću semena da ga održi u zakonskom minimumu od 75%.

Ja i dalje sejem Gorštak, jesenas sam u vašem ataru imao istog prinos malo više od 1300 kg po KJ. S obzirom da je 2 grupa zrenja ja ga nepreporučujem za one koji su nestrpljivi jer ga neće moći dočekat da sazri......

Ja sam moju savu nosio u PPS Vrbas da se uradi analiza klijavosti i energija, 72% klijavost a energija 68%, biće čupavo.

Ja sam "u kućnoj radinosti" postavio ogled i dosta sam zadovoljan. Klijavost je 80%.
Seme sam ostavio sa parcele koja je najbolje rodila.

Upravo kao sto kaze Sale. Prosle godine je cini mi se clan Djole71 iz Sombora radio jedan deo parcele dubinsko prskanje, i koliko se secam tu je soja bila losija (ako nisam upravo Djole ispravi me). Na ove lose klijavosti od svega 70% posto ja se nikako ne bih jos upustao u avanturu dubinskog prskanja. Ako Pulsar ne bude preskupi ici cu u split aplikaciji, a kako je svega 1.5kj u pitanju i ako prezivi neka travka pocupacu za jedno poslepodne.

Ja sam poručio semenski trijumf a savu kuju planiram na jedno jutro sam iselektriro ,jel zna neko koliko ide semena save i trijumfa po Kj na međuredni razmak 50 cm nisam imao do sad te sorte ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh