Sorta je Sava sejana na 70 X 2,6 cm semena izašlo oko 60 kg/kj... Na ovoj parceli gde je SAN bio bilo oko 15 meteri, a na "mešanom" 10 meteri... Napominjem da su njive bile jedna preko puta druge i pored kanala, al nije navodnjavano jer je kanal presušio... Inače naša (Krčedinska) zemlja nije nešto za soju, jer je relativno visoka, ali ja pokušavam to da promenim izborom terena, a i kad posejem kukuruz dogodine na sojište, kuruza uvek bide rekordno...
Inače i ove godine planiram Savu, al ću je sejati na 2,8cm... Moj komsija se sejao balkan na boljoj zemlji od moje i imao je 10 meteri/kj, al je sejao sopstveno seme, a ja sam moje kupio na Institutu... SAmo da se ispravim neće ove godine ići SAN, jer smo nabavili ruski AN...
Inače moje mišljene je da soji treba samo "malo" dati mineralnog đubriva, se nestvore kvržiće, jer je ona azotofiksator, a rod zavisi kakvo će vreme biti u toku cvetanja... Naime ako nebude jako toplo i bude jedna do dve dobre kiše bude i soje lepo, a ako je suvo, onda zavisi og terena... Napominjen da ovo generalno važi za moj teren... I nikad naša sremska zemlja neće dati kao banaćanska soje...