miroslav k
Član
@Abro
Jer planiraš i dalje na 50cm? Idem u temu međuredni razmak
Jer planiraš i dalje na 50cm? Idem u temu međuredni razmak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam prosle godine ostavljao zato sto je bila "zelena a suva" ako tako mogu da se izrazim tj prisilno sazrelaKolega pa jel nisi ostavio od svog semena ?
I moja je bila zelena i suva oko 8% ali opet sam ostavio , evo upravo sad ispitujem klijavost tri sorte Galeba, Gorštaka i Save na 40 zrna javiću Ti rezultate ako te interesuje.Nisam prosle godine ostavljao zato sto je bila "zelena a suva" ako tako mogu da se izrazim tj prisilno sazrela
Naravno da nas sve interesuja,ajde zabodi i koje zeleno zrno ako nisi vecI moja je bila zelena i suva oko 8% ali opet sam ostavio , evo upravo sad ispitujem klijavost tri sorte Galeba, Gorštaka i Save na 40 zrna javiću Ti rezultate ako te interesuje.![]()
2011 godine mi je Galeb bio baš zelen ali bukvalno i suv oko9% i ostavio sam ga za seme , testirao sam ga na nicanje bilo je 98 % a prinos 2012 je bio na jednoj parceli gde je bio posejan 1900kg po jutru , i sad sam stavljao dosta tih zelenih zrna i mislim da to neutiče na klijavost.Naravno da nas sve interesuja,ajde zabodi i koje zeleno zrno ako nisi vec
Baš tako i ono što nenikne ona pored se više razgrana pa neutiče mnogo na prinos ako nije 100 nicanje.86% je dobra klijavost za soju.
Zasto je imao srece?Imao si sreće zato što je Balkan bio posejan.![]()