MOMOSARIC
Član
Pa nečim je vjerovatno zaštićeno , pa moram sijati šta drugo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ona koja nije iz monokulture nije potencijalni prenosioc, ajde mani me ćoravog divana.... Koliko puta je moje domaće seme iz monokulture bilo bolje nego kupovno......Opet nisi shvatio poentu,jbt,soja iz monokulture možda i neće oboleti,ali je potencijalni prenosioc,za narednu godinu
A ona koja nije iz monokulture nije potencijalni prenosioc, ajde mani me ćoravog divana.... Koliko puta je moje domaće seme iz monokulture bilo bolje nego kupovno......
Isto tako i mi radimo, s tim da je predusev Šecerna repa.Ufff, ako tako budete ulagali u soju mislim da necete vratiti ulozeno.
Mi na soju ne bacamo nista, ako je zemlja u kakvoj-takvoj kondiciji, a ako je prva godina zakupa onda do 100 kg/kj NPK i nista vise.
@mindjusar, reci mi molim te, koje si ti kolicine djubriva koristio za soju. Moguce je da ja gresim sto bacam malo azota u startu, ili uopste malo djubriva.
Ja sam bacio proletos 100kg npk po kj, 15 dana pre setve. Za sledecu godinu mislim da u jesen zaorem 120kg npk i u rano prolece jos 50 - 60 kg uree po kj. Predusev je kukuruz.
Da li da nesto menjam ?