Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje sam optimistican,slikano danas oko 13h predvece i ujutro izgleda jos bolje.
25072011748.jpg

25072011750.jpg

25072011751.jpg

Vecih korova nema nigde samo mestimicno sirka ali u malim kolicinama,ambrozije nema ni na uvratinama.
Ima i ovakvih uvratina(ove su ispod oraha)
25072011752.jpg

Evo i moje mucenice,cista,zeleni se,ima mauna ...
25072011755.jpg

25072011758.jpg

A i cveta mogla bi se napraviti kita cveca:
25072011759.jpg

Šta si radio sa zemljom pre setve soje?Pretpostavljam da ti je jedan deo na strništu a drugi deo u sojištu.:ppozdrav:

I vrapci znaju da je češća zaraženost biljnim bolestima u monokulturi. pretpostavljam da bi bilo najbolje soju za sjeme obavezno sijati na 70cm i malo rjedje bilo bi manje i truleži i sl.

Aman obrazloži ti meni ZAŠTO! Zato sam se i koristio izrekama Može a i ne mora, Jer sam osetio da nije objašnjeno... Ja seme ostavljam UVEK od NAJLEPŠE soje, bila ona u monolulturi ili ne....

Zato što je veći rizik,da takvo seme iz monokulture prenese razna virusna oboljenja
Niste još videli u tabli soje tako pre zrenje,da ima poneka (u extremnim slučajevima i toliko da se da je manji broj biljaka zadrav-prav zelen) biljka da je potpuno "zrela",tj bez lišća,sa manje mahuna,uglavnom sa sitnim ili čak i nikakvim zrnom,zapitajte se zašto
Isto tako važi i za pšenicu

Zato što je veći rizik,da takvo seme iz monokulture prenese razna virusna oboljenja
Niste još videli u tabli soje tako pre zrenje,da ima poneka (u extremnim slučajevima i toliko da se da je manji broj biljaka zadrav-prav zelen) biljka da je potpuno "zrela",tj bez lišća,sa manje mahuna,uglavnom sa sitnim ili čak i nikakvim zrnom,zapitajte se zašto
Isto tako važi i za pšenicu
Ali onda ona nije NAJLEPŠA i kao takva normalno da se neće ostaviti za seme..... Ja uopšte nisam tvrdio da nije veći rizik od bolesti u monokulturi, ali to ne znači da ona koja je u monokulturi nije dobra za seme(kako ste vi to tvrdili). Nije sve jedno kako se nešto napiše jer može skroz drugačije da se shvati! Po vašem pisanju, je ispadalo da seme ako se ostavi iz monokulture neće biti dobro za setvu, a ustvari ono može da bude bolje od nekog koje nije gajeno u monokulturi jer bolesti ni onda nisu isključene....

Ostalo mi 300kg sjemenske soje u džakovima ostavio sam na paletu u šupi , polumračno . Trebam li se brinuti zbog žiška ili nečeg drugog , šta raditi ? Kakva će biti za sijanje sledeće godine u smislu klijavosti? ( Kupovno selsem ,dukat)

Nista je nece dirati osim mozda pacova koji ce napraviti gnezda gde je naslagano vise redova a za setvu je ne bi uzimao .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh