Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Al može mindjušar 100 dinara po kg,da mi ublaži bol.:haha:

sejano 30.04. Dajem joj 1250 po kj. Imam 30 kj, ova njiva je najgora 9kj :( dobila je najmanje kise pre desetak dana

na ostalim njivama ima i ovakve i onakve
2012-08-05-182759.jpg
[/IMG]

@mindjusar
Da se jednom slozim sa tobom :haha: Kad je rod los, nema te cene koja moze da kompenzuje izgubljeno na prinosu.

@kris80
Pu, pu, daleko bilo :osmeh:
Kod nas su davali i vise od 300e/kj i to unapred. Covek entuzijasta a po struci advokat. Ala je ubo godinu za dizanje cene arende. :osmeh:

Po slobodnoj proceni u nasem ataru rod ce se kretati oko 1200 kg/kj. Mozda ce biti i rodnijih parcela, ali ce zato biti i onih koji ce podbaciti.
Ja njive imam u svakom delu naseg atara i tacno se vidi gde je koliko palo kise, jer je ostalo sve ne bitno.

Ja ako još smem da dodam moje zapaženje,kiše manje više gde je bilo.Ranija setva i ranije sorte su uspele koliko toliko da naguraju u mahune.:sreca:

Kod nas je poslednja valjana kiša od 23 litre bila 11.juna,od tad 6 i 8l a to na ovu suvotu nije ništa
Pokaže i kvalitet zemlje i agrotehniku i zakorovljenost,pa po meni čak i prošlogodišnju agrotehniku,ovakva godina kao što je ova

To se podrazumeva sve što si napisao kolega(agrotehnika,kvalitet zemlje,zakorovljenost),al mimo toga ranije setve i ranije sorte ja mislim da će ući u finale sa više roda.:ppozdrav:

I kako ti se čini ranije ili kasnije sorte su više obećavajuće?Kakva je situacija kod tebe?:ppozdrav:

Ta ovo je hibrid,jos uvek cveta odakle joj snage i volje nemam pojma... :sta:
Kad bi u narednih 10ak dana pala kisa ne bi joj ni tad bilo kasno,al to june nece da me mune... ::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Arenda+djubrivo+seme+hemije 2X+kombajniranje+moje operacije(samo nafta i osnovna amortizacija(osnovna obrada,dopunska obrada,setva,prevoz...)).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh