Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razbacaj pre setvospremiranja, ili uštedi sebi trud pa idi bez đubriva. Rezultati će biti gotovo isti.

danas stiglo seme iz ns 300 kg valjevka i trijumf po pola i nitragin. sejem od nedelje , najverovatnije u cetvrtak pneum. sejalica olt na 50. njive sredjene i bacen san 150 kg po ha pre 20tak dana, nadam se da ce total da ima za posao. aj zdravo

Ljudi imam par pitanja ako moze neko da mi odgovori:
Jeste merili klijavost sorte Rubin ?
Ako je medjuredni razmak 70cm,koliki treba da je razmak izmedju biljaka da bih posejao npr 40kg/kj,50kg/kj,soja koja ce biti sejana je Sava,Rubin,Balkan,Trijumf...
Koji je optimalni razmak izmedju zrna biljke ako je baceno 150kg/ha 9/15/15 i 50kg/ha SAN-a ?

Ljudi imam par pitanja ako moze neko da mi odgovori:
Jeste merili klijavost sorte Rubin ?
Ako je medjuredni razmak 70cm,koliki treba da je razmak izmedju biljaka da bih posejao npr 40kg/kj,50kg/kj,soja koja ce biti sejana je Sava,Rubin,Balkan,Trijumf...
Koji je optimalni razmak izmedju zrna biljke ako je baceno 150kg/ha 9/15/15 i 50kg/ha SAN-a ?

Ja sam probao "mikro" ogled...10 zrna-10 klica.

Bice da je i moje tako,mada je to nedovoljna kolicina obradjenog uzorka. :haha:
Kontam da nazovem babu i objasnim joj sta da uradi,imace najvise razumevanja. :osmeh:

sejem sutra valjevku i trijumf na 50.pitanje ako 2.grupa zrenja sto je trijunf ide 4cm do 4,5sm i to bude oko450000 biljaka,koliki razmak treba da bude za valjevku iz 0 grupe zrenja a da ide priblizno 500000 biljaka. sad sam zavrsio sa nitraginom,za vezivanje koristio sam slavol 1dl na 25 kg

Evo slike iz Poljoprivrednika
23j5u21.jpg

sejem sutra valjevku i trijumf na 50.pitanje ako 2.grupa zrenja sto je trijunf ide 4cm do 4,5sm i to bude oko450000 biljaka,koliki razmak treba da bude za valjevku iz 0 grupe zrenja a da ide priblizno 500000 biljaka. sad sam zavrsio sa nitraginom,za vezivanje koristio sam slavol 1dl na 25 kg
Za rane sorte zrenja 0 grupa preporucuje se 4cm za srednje stasne 4.5 - 5cm i za kasne od 5 do 5.5 time se postize oko 500000 biljaka od 400000 - 450000 za srednje a350000 do 400000 biljaka sa kasne potrebno je znati klijavost i dodati onoliko posto koliko fali od 100% pozdrav deda Pero:ppozdrav:

Sad sam na netu nasao katalog NS semena i za rubin pise da je preporucena gustina 400 000biljaka/ha sto mu dodje 3.6cm izmedju zrna sa medjurednim razmakom od 70cm,e sad ne znam koliko da racunam klijavost mislim da sam resio da idem gustinom 3.3cm izmedju zrna.

juce posejao soju vojvodjanku i dve sorte koje nisam sejao viktoriju i veneru ,videcemo kako ce se pokazati

Suju sam posejao 3. aprila mogu jos da prskam sa nekim sredstvom pre nicanje , ako jos moze sta preporucujete njiva je nije opasno zakorovjen vecinom muhariku ocekujem

Ne mogu da verujem...
Posejali smo soju na međuredni razmak 70cm i razmak u redu, po fabričkom štelovanju 3,1cm... I potrošili jedva 43kg semena po jutru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh