Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Teorija je jedno a praksa je drugo,ja Valjevku sejem maltene pola od preporuku,pa se kod mene tako pokazalo dobro

nodet sejalica,ploce sa duplim rupama,mislim da ih ima 120 al nisam siguran!kazem ti,prosle godine sam imao bolji prinos na 3,8,ne samo ja vec nekoliko prijatelja sa kojima saradjujem i to je jedini razlog tako gustog sejanja....

Seju kod nas sa 70 rupa a međuredni razmak 70cm (B3 na menjaču 4cm zrno od zrna, oko 35-36kg na kj) i opet lepo rodi.

U cetvrtak i juce posejao prijatelju 21kj soje Balkan domace seme,selektirano na45cm i u redu 4-4,5 cm.Danas bio da vidim i soja je pustila klicu tek-tek vidi se da krece

Meni juce stiglo seme Sava i planiram u sredu da je posejem i posle prskanje na crno i moze kisa da pada.:osmeh:

Kazu za balkan da ove godine nema dobru klijavost .. samo svoje seme ako ste ostavili sejte

Koji razmak izmedju biljaka u redu bi trebao biti za I i II grupu zrenja, konkretno za Galeb i Rubin, ako se sije na 70 cm?

Mil 2,8-3cm razmak između biljaka i samo piči.

Danas posejao 20 kj save na 6 mesta.

---------- Poruka napisana u 21:31 ---------- Prethodna poruka je at 21:17 ----------

Evo neka slika.

Ja sam danas posejao 3 kj soje sutra cu jos pola jutra i to je za ovu godinu.Otislo mi oko 50 kg po kj na 70 cm,sorta Sava

danas bačeno 100kg 3*15 po jutru i setvospremirano planiram da sejem sledeći utorak kada prođu ladni dani koje najavljuju za nedelju i ponedeljak

Danas posejano 1,5kj sorte balkan medjuredni razmak 50cm a medju biljke 4,5-5cm a vidi se na sliku ,potrosio sam 52kg na 1,5kj. Jako je bio sitan 1000 seme je bio 140gr. sa plocicama od 88rupe fi 4mm
fot0689.jpg
[/IMG]
fot0690.jpg

Negde sam procitao ali ne mogu sada da nadjem pa ako moze neko da mi kaze ako se seje modifkovana soja pored obicne, komsija je danas posejao modifikovanu pored parcele gde ja planiram da posejem Balkan, da li ce prilikom testiranja i moj Balkan da pokaze modifikaciju i ako hoce koliko bi trebao da je odaljim od komsijine, da li je dovoljan u tom slucaju pojas od 25m kukuruza izmedju moje i njegove soje da bi to sprecio?

Dovoljno je 25 m.
Danas stiglo seme(Sava)jedva.Kod nas neka nestašica za seme soje.

Ovo mi je treca god.da sejem soju,i do sad sam sejao na 70cm,razmak u redu 2,4 cm,a ove god planiram na 35 cm,pa me zanima koju gustinu u redu bi mi preporucili.Sorte Sava i Galeb.

Kakve točkove imaš na traktoru sa kojim ćeš posle prskati tu soju? Po mom mišljenju 35cm međurednog razmaka je baš nezgodno, prskanje mora uspeti 100% jer nema međuredne obrade, a opet nije ni previše gusto da sama soja guši korov...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh