Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sl1ojo.jpg

24map13.jpg

2lbdjqr.jpg

2u6lgcg.jpg

20h3otz.jpg

33cxi8k.jpg

vrsene njive najlosije 5,5 meteri do max 11 sve ista sorta Sava, prosek 8,5 , 9

Poslednja izmena:
a gde si kupio tu sortu?

Milanče bez citiranja posta napisanog na istoj stranici!

Poslednja izmena od urednika:
Prekjuče počeli sa sojom danas završili .
Ima još da se vrši ali za jedno 7 dana .Vlaga 20%.
Pošto sam imao neke parcele sejane sa žitnom a neke sa pneumatskom na 50 cm primetio sam da je ove godine rod bio bolji tamo gde je sejano žitnom:sta:
Sve je sejano u maju.
Prosek najlošija parcela 12 metara po jutru najbolja(za sada)19 metara po jutru.Na preostale dve očekujem preko 20 metara.
Naš kraj se izvukao sa sojom ako ne 100% onda 85% minimum.
Izgleda će Slobo morati da naruči jagnje čim Cici javi prinos .U tom atar svi koji dolaze niko se nije žalio na prinos.

U tom ataru pokosio sam do sad 7.6 kj i prinos je kao u dobrim godinama od 1900 do 2050kg/kj. Preostalo mi je jos 7.5 kj pa javljam prosek u nasim atarima pa u Cicijevom.

Verujem ti! Krivo mi je samo sto nisam sebi ostavio semensku jer je bilo i par procenata zelenih zrna. Zanimljivo mi je bilo to sto je bila niza od Balkana a rodila vise. Dosta vise mahuna ima od Balkana.

Verujem ti! Krivo mi je samo sto nisam sebi ostavio semensku jer je bilo i par procenata zelenih zrna. Zanimljivo mi je bilo to sto je bila niza od Balkana a rodila vise. Dosta vise mahuna ima od Balkana.

Upravo tako Balkan je bio vislji za 30 cm a dao je manji prinos +lezao na zemlji kao da je bio povaljan ( i dalje cu da ga sejem ali na manjoj povrsini )
Rubin jos manji prinos od Balkana a i mahune se otvaraju cim ih vitlo pipne i samo tako pucketaju zrna po staklu kombajna a sto je najgore kao da je bio povaljan ( sejao ga prvi i zadnji put )
Galeb izgleda jako dobro videcemo sta ce vaga da kaze
Trijumf nije visok i stoji uspravno, mahune se ne otvaraju, daje dobar prinos i lako se kombajnira ( danas ostavljene 2 petotonke za seme )

Vlaga je sva ispod jusa, ono sto smo ranije radili imalo je malo zelenih, ali kasnije se i to svelo na minimum. Prinos je jako saren od nekih 700 kg, pa cak na dve parcele imaju jako velik potencijal do 1900 kg/kj al u proseku smo na oko 1200 kg po kj. povrsina je 150 kj u jako puno parcela.

Blago vama .Ja se izgleda pretplatio na 1t. na ha.Ostalo mi još 5ha. jako zelena i visoka .Ako tamo ne prebaci e onda stvarno neznam.Više mi je dotužilo vršiti.Ljuta prašina, ja još ljući .Jedino je ljuti Zmaj osvetlo obraz. Skoro je gotovo a još niti jednom nije išao u Box. na popravku .Samo ujutro dve boce infuzije ,jedna u motor a druga u menjač .Bilo je sitnih intervencija na njIVI. Valda i on video najezdu ovih zapadnjaka pa ko veli da se ne obruka na kraju karijere i da ime opravda.:ppozdrav:A kvalitet ,nikakav,jedino možda za salamu da će odgovarati.:haha:
14c5heo.jpg
b8o95x.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh