Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas skinuta trecina od ukupne povrsine zasejane pod sojom ove godine na mojim njivama,prinos 13200 kg na 12 jutara sto izadje 1100 kila po jutru, vlaga 8,8 primese 3,0 sorta Galina jesenas zaorano 150 kg 15:15:15 posejano 24.04 nesto malo manje od 80 kg semena po jutru sa zitnom sejalicom duplim redovima,oprskano dva puta sa pola doze,i jednom ospartano. Te dve parcele su bile najzrelije a Galina je prva grupa zrenja sto mi i nije bas jasno,jer mi je ostalo Balkan i dosta je zelen,soja na oko je izgledala katastrofa ali sam zadovoljan prinosom.
Juce zavrsena soja za ovu godinu,prosecan prinos mi je 1187 kg po jutru ja za ovu godinu zadovoljan.

Citam vase prinose i sramota me da napisem moj prinos...jesenje oranje,kraj februara-pocetak marta razbaceno 150kg 9/15/15 i 50kg SAN-a(Fertilova djubriva) sejano na 70cm medjurednog razmaka,razmak izmedju biljke 3.3,prvih mesec dana kasnila za ostalim sojama,ali ih kasnije stigla i prestigla,bila cista za primer,mahuna imala,bilo je i zrna ali opet slab prinos 16.5meteri na hektru,tj 9.5meteri po kj. Slobodno mogu reci da ljudi iz mog sela koji kazu da su imali 10 meteri preterano se** i lazu.

Predusev kukuruz, rastureno oko 2 vagona čistog ovčijeg stajnjaka (bez slame, samo "klikeri"), uzorano zimsko oranje 28-29 cm.Krajem marta zatvorena brazda drljačom, 15 aprila jedan prohod spremačem,24 aprila drugi put spremač.Posejana 26.04. 75 kg semena na 1,5 kj.Oprskana protiv širokolisnih korova, ošpartana, oprskana protiv uskolisnih i prihranjena folijarno Slavolom.Prinos 600 kg po kj.Džabe sam sve uradio. kada je od setve do žetve dobila oko 30 litara kiše.

Inace danas sam bio na 2 otkupna mesta odem na jedno pa mi bilo malo na vagi bruto traktor i prikolica,primese 3.2,srecom dan tmuran nemam preceg posla odem na drugo otkupno mesto 12-14km dalje kad tamo traktor i prikolica tezi za 50ak kg i primese 2% otkupna cena ista na oba mesta 65din/kg pare za par dana.

- - - - - - - - - -

slika0192.jpg

Do sada smo skinuli 20 KJ soje sorta Dukat sa tri lokacije, prinos prosek 1100 kg po jutru. Od agrotehnike, setva sredinom aprila, vestacko djubrivo uopste ne bacam na soju, nitragin redovno koristim, protiv korova Pulsar i Basagran posle nicanja, vodim racuna o plodoredu. Ostalo mi jos 14 kj Idile sejano krajem aprila, ali ni tu ne ocekujem nista bolji prinos.

Prekjuče počeli sa sojom danas završili .
Ima još da se vrši ali za jedno 7 dana .Vlaga 20%.
Pošto sam imao neke parcele sejane sa žitnom a neke sa pneumatskom na 50 cm primetio sam da je ove godine rod bio bolji tamo gde je sejano žitnom:sta:
Sve je sejano u maju.
Prosek najlošija parcela 12 metara po jutru najbolja(za sada)19 metara po jutru.Na preostale dve očekujem preko 20 metara.
Naš kraj se izvukao sa sojom ako ne 100% onda 85% minimum.
Izgleda će Slobo morati da naruči jagnje čim Cici javi prinos .U tom atar svi koji dolaze niko se nije žalio na prinos.

Danas zavrsena zetva soje.Najmanji prinos je bio 1100kg/kj - balkan
1300kg/kj - trijumf
1450kg/kj - valjevka
1800kg/kj - galeb
1900kg/kj - sava
4tvreh.jpg

Ovako zelena se kosila u 90% slucajeva.Vlaga se kretala u rasponu od 7.9 do 10.3

NA,pa vi ste jos dobro i imali,juce sam vrsio jednom kolegi i na 1h je imao svega ovoliko u prikolici(sspediteru)

35mqujn.jpg

Kod nas takav izgled imaju rano sejane soje.Zrno izgleda očajno jedna parcela koju sam gledao od prijatelja izgleda tako dala rod 1400 po jutru.Zrna ima mnogo smežuranog .
Ima dosta zrna kad ga pregrizeš zeleno je ko poljoinfo boja a tvrdo i suvo.
Ko zna kakva je klijavost .

Momo ove godine sam i ja prvi put zapazio takvu boju a pogledaj zrna mahune ako primećuješ kako imaju neku bledu,sivkastu boju.

- - - - - - - - - -

Milane jel parcela sa gornje slike i ova sa donje slike ista parcela?

Kod nas takav izgled imaju rano sejane soje.Zrno izgleda očajno jedna parcela koju sam gledao od prijatelja izgleda tako dala rod 1400 po jutru.Zrna ima mnogo smežuranog .
Ima dosta zrna kad ga pregrizeš zeleno je ko poljoinfo boja a tvrdo i suvo.
Ko zna kakva je klijavost .
Kod nas nije tako,ostavljao sam za seme Galeb i Savu koje na oko iygledaju odlicno
Nije sa te parcele

Poslednja izmena:
Dangeru nadji mi TAKAV spediter za te pare i vodim te na jagnjetinu,znam i ja jedan za 500e ali nije takav. ;)
@Vojvodjanin lep deran lepsi od kombajnera sto je slikao sa sve sojom i masinama. :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh