Soja 2011.god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@telnett
ja sam zadovoljan sto se tice prinosa za tu njivu koliko je kise bilo i to je odlican rod za taj teren. Posto najavljuju ovako da ce prziti veruj mi za tri dana na gornjem terenu ima da se kosi uveliko posto sad svaki dan jako puno nosi sto se tice zrenja na ovakvim visokim temperaturama. Imam jos 4,25 jutara na donjam terenu ona dosta vise obecava i jos nece sigurno10 dana se kositi,pa ce mo videti koliko ce tamo da nacuri.:ppozdrav:

Tako je dole su bolje, moja ce jos mozda par dana pa je za taj posao ali je na 70 sejana . Koliko ce bit videt cu . Bome ovi Micini ganjaju kombajn :osmeh:

danas naceli tablu, kako je izgledala i nije lose, 15 meteri po jutru vlaga 10 - Sava
10igz7k.jpg

qp3404.jpg

kod nas je situacija jako sarenolika, imamo jednu grupu parcela koje cemo u ponedeljak skidati, a oper s druge strane imamo i one koje nece jos 2 3 nedelje.

kod nas se vise ocekuje od tih sto ce kasnije da se vrsu.

isto i kod nas, tamo prema Vasici jos zelena a ova zrela :svinja: .... postepeno sve dolazi, ta donja zemlja ce i popraviti malo prosek

Ja sam danas obisao soju koja je sejana na zemlji 1. klase 8. maja. Zelena 99% i ima puno, puno mauna. Daleko bolja nego ova sto je sejana "na vreme".

kod mene sareno, ovo sto sam kasnije sejeo, ustvari presejavao je jos zeleno, ima dosta mauna ali nisu nalile do kraja, a ovo sto sam ranije sejao sejao i gde je zemlja peskovita je dosta sareno ali je sve u jednoj tabli i moram sacekati da sve sazri da bi ga kosio...

mislim da se samo teše oni što su sejali kasnije sorte i u kasnijim rokovima,bar gledajući naš atar ja tvrdim da će bolje proći ranije sorte sa ranijim rokovima setve,jer je tu pre ovih žega krenuo prirodan proces sazrevanja,dok su te kasnije soje početkom prošle nedelje bile još zelene,željne kiše za nalivanje zrna,ali dok kiša stigne i one će već biti "reš pečene",možda grešim,ali to je moje viđenje stvari

ja sam sejao trijumf i savu od 5 tog aprila do 12 tog, tj 2 i 1 grupa zrenja...za koji dan krecemo da vrsimo...videcemo

ma pazi strafte, becari sejali dve sorte, 4 reda zeleno - mislim Gorstak, pa 2 reda Balkan, zrelo ... levo je skroz bio Balkan srecom, a ovaj mozaik smo ostavili za kasnije :haha:

ja danas poceo da kosim soju,vlaga oko 10% prinos po kj od 15-18 meteri.radio sam jedno parce koja je bila skroz zrela znaci svo lisce opalo,a na ostalim parcelama bilo je dosta puno zelenog lisca,i mogu vam reci nema nikakve razlike.udje u bunker dosta zelenih mauna i zelenih zrna,ali opet vlaga ne prelazi 11%,i necistoca 1,5 2,0%.tako da nema sta cekati,jer za koji dan ima da popucaju maune pa cim dodirne vitlo sve ce poispadati.i da,da nebi bilo nesporazuma,pricam o balkanu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh