Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zbog ovoga preferiram setvu na 50cm i ima razlike ali prošle godine me je to možda koštalo prinosa jer posle onih 60l kiše u žetvi je obolela, bela trulež, dok kod komšije na 70cm toga nije bilo. Dosta zavisi i od sorte ali pri razgovoru sa stručnijim licima najviše je razlog slabije provetravanje na 50cm, pri tako obilnim padavinama.paorpaor je napisao(la):Kod nas u ataru,a koji se smatra za jedan od najpovoljnijih za soju,nema ama bas nikakve razlike.Mi smo sejali i na 50 i na 40 u dvored i na 70 i nema nikakve razlie. Fora je maksimalno smanjiti troskove obrade,to jest spartanja,pa ce mo oce godine expermentalno posejati 6 kj na 25 cm razmaka. Soja ce mnogo brze zatvoriti redove i smanjce se gubitak vode,a i korovi ce ostati bez sunca. Gledao sam malo kako ameri to rade pa reko da probamo i mi.
Tako je.paorpaor je napisao(la):Sve je kocka a poljoprivreda posebno.
Zavisi od njive gde seješ i korove kako ispratiš. Znam pojedince koji i tako a i sejalicom za žito seju a kad im vršim prinosi ok a korova nema.MILOŠ D.T je napisao(la):Ja sam sejao na 35 dve godine mašinom za kuruze (posejem jednom pa onda opet istu njivu ponovo) tako da dobijem razmak na 35.Ove godine mi ne pada na pamet jel BEZ ŠPARTANJA NEMA NIŠTA.