Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mucobieno je napisao(la):mene zanima kad pocinjete setvu soje, i da li bacate sta vestaka, i koja je predsetvena kultura.
mi sejemo na 50, a razmak u redu je oko 3,8mm
da li je taj prinos iz 2009Cuprija je napisao(la):u tri grada Jagodina - Cuprija - Paracin soju radimo nas nekoliko. najveci prinos je bio sorte Nena 4380 kg/ha. sada nam je u planu Gorstak. Da li Gorstak zadovoljava ulozeno?
Cuprija je napisao(la):da li novosadjanka stize isto kada i gorstak? 1660 kg po jutru je koliko po hektaru?
Kod nas više niko ne seja na 70 cm navodno malo rodi!Deni je napisao(la):ja sejem veneru, savu i galeb , razmak 70cmX3.5cm
Au,kako to?Pa mi imamo i prvoklasne zemlje,pa soja uopste nije popularna kod nas,kao u backoj.A kako vi,kad kazu da je kod vas ili teska zemlja ili peskovita??Kako uspeva soja??cicimoric je napisao(la):pa ima gde je soja vec 5 godina. Nije se pojavila nikakva bolest.
Znam njive u nasem ataru gde je vec 15-20 godina samo soja
Pa da,a nama gde je za soju sad je pod vodom.Izlila se Tisa...cicimoric je napisao(la):Soji treba vlaga, nasa zemlja je tvrda i dugo zadrzava vlagu. Imamo ekstra zemlju za soju ( ustvari za sve ) iako je neki prosek III - IV klasa. Nikad mi nece biti jasno kako su klasirali zemlju. U susednom selu radim dosta zemlje gde imam i I i II klasu ( ta zemlja je lagana za obradu ) ali nikad ne moze ni da se priblizi sa prinosima nasoj zemlji, +tamo soja ne ide.
cicimoric je napisao(la):@ Mityoooo
@ Farmer Bob Nista ti ne brini tamo ces imati najbolju soju gde je sada more. I mi imamo problema sa "jezerima" pa se ponekad desava da na takvim mestima posejemo soju u poslednjim danima maja. Isto rodi kao ona sto je posejana pocetkom aprila (cak i vise posto tamo ima dovoljno vlage za celu godinu). Dok zavrsimo kombajniranje one koja je posejana na vreme polako mozemo da krenemo sa onom kasnom setvom.