Slobodna diskusija o traktorima

Dragane 13.6 su idealne za traktore te konjaze i tipa 4.5t mase.
Ne radis repu da vade koren, lepo se slazu sa vicenom od 3000l, a opet bude dobar i u transportu moze da povuce

@dragan.kovacev Kod mene Mitas u dimenziji 420/85 r36, zapravo ima oko 440mm širine, dok BKT u dimenziji 320/90 R46 ima upitnih 300mm, iz tog razloga da sam znao toliko da fali, uzeo bih šire. Mada meni ovaj traktor radi lagane poslove, ali opet, zbog težine dosta tone. Tako da gledaj koja guma ima pravu dimenziju koju tražiš, a ne ono što piše.
Zbog merkanitile ćeš ih morati držati na većem pritisku, dok radiš po šupi, dvorištu, posle za rad ih malo izduvas, ali opet dosta je to uzana dimenzija za kašiku koja će nositi sigurno 1,5t, plus udaljenost od prednjih točkova. Zato gledaj i što veći balon da ima guma, samim tim i veću nosivost ima, a i to pregledaj ima razlike u proizvodjačima. Za univerzalne bolje dati i nesto vise para, pa da traju, e sad sam ces procenti.

Deda Mraz je ove god doneo underseat sub, ali je ipak montiran pored sedista :D :D
Fali jos i radio sa dab prijemom, ali ce YT i USB i dalje zavrsavati posao oko muzike.
04175f93cd1d7b98fedadcf48244eb24.jpg
3e03a2fe5c070e0d78ccce54618b451a.jpg

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Kolege koji biste traktor preporucili 80-100ks, sa menjacem koji se lako salta, trebala bi da ga vozi osoba koja nije do sada terala traktor. Nisam uopste u toku sa tim savremenim menjacima, semi, ful, ... nisam uopste pratio tu tematiku, spansko selo.
Drugi parametar za kupovinu je naravno cena, gledaju polovan. Od novih bi mozda mogao da prodje lambo , ali opet nemam pojma kako se tu menjaju brzine.

Kolege koji biste traktor preporucili 80-100ks, sa menjacem koji se lako salta, trebala bi da ga vozi osoba koja nije do sada terala traktor. Nisam uopste u toku sa tim savremenim menjacima, semi, ful, ... nisam uopste pratio tu tematiku, spansko selo.
Drugi parametar za kupovinu je naravno cena, gledaju polovan. Od novih bi mozda mogao da prodje lambo , ali opet nemam pojma kako se tu menjaju brzine.
Rešio si babi za 90. rođendan da pokloniš traktor ? 😂
Vauuu, svaka čast !!!! 🍻

Kako se pokazao Maxxum 125? Najviše me zanima potrošnja u teškim poslovima, zbog motora velike zapremine. Kakav je raspored brzina za teške radove?
Potrosnja u teskim radovima je korektna, potrosnja u laksim je nesto visa. Traktor je jednostavan i izdrzljiv. 4cil trosi manje goriva ali imaju ljudi zajebancije sa njima. Svaki 6cil ako se vozikas trosi ako upregnes to je sve u 5 grama kao i svaki drugi traktor.

Raspored brzina jako dobar 7-8-9-10 su za oranje. Razlika je 1km/h izmedju njih. 1-8 ide bez kvacila, 9-16 isto. Izmedju 8-9 promenis Hi-Lo rang.
Imam rusa 1221 ako ga kad budem menjao prvi izbor ce biti Maxxum 125-140 6cil eventualno puma 155/nh t6080.

Петобрзинац или Партизан са шипком 😁

Nazad
Vrh