Slobodna diskusija o traktorima

Kad sam cimao kolegu Mladena87 dosli smo do toga da Case je unutra lepsi u kabini, New Holland je skromniji. Mehanicki su identicni traktori. To je Iveco motor 6.7 koji se ugradjuje sad vec decenijama u sve zivo sto pravi Fiat/Iveco/Stellantis sada. Imali su ranije 115ks kao najslabiji sad je 127ks (maxxum 125/nh t6050) najslabiji sa 6cil. Sledeci je maxxum 140/nh t6070. Treci je Puma 155/nh. Sve to isto ima i u Steyr paraleli ali nisam siguran da li rade jos euro3 ili samo euro5 varijante. Ako je euro5/6 onda je Maxxum 125 4 cilindra, tek Maxxum 145-150 je 6cil.

Kolege koji biste traktor preporucili 80-100ks, sa menjacem koji se lako salta, trebala bi da ga vozi osoba koja nije do sada terala traktor. Nisam uopste u toku sa tim savremenim menjacima, semi, ful, ... nisam uopste pratio tu tematiku, spansko selo.
Drugi parametar za kupovinu je naravno cena, gledaju polovan. Od novih bi mozda mogao da prodje lambo , ali opet nemam pojma kako se tu menjaju brzine.
John Deere 6200-6400.. 6110-6310..

Lepota enterijera kabine traktora je stvar ukusa ali i praktičnosti. Npr. meni je kockasta velika kabina lepša nego ove moderne zaokrugljene kabine. Npr. kabina Zetora 7211 mi se sviđa, ima dovoljno mesta da poneseš bilo šta. A kod modernih traktora sa zaokrugljenom kabinom je maltene problem gde ostaviti jaknu kad je skineš u traktoru. Moja Rakovica ima široku kabinu, do spoljnih ivica blatobrana, i u nju može staviti svašta što je bitno onima koji rade sami. Npr. u njoj smo se komotno vozili tata, mama, sestra i ja sa sve motikama kad smo išli da kopamo, ili npr ja u nju natrpam 10-15 džačica semena kad idem da sejem, a ne znam koliko bih mogao staviti u moderne kabine...

Kad sam cimao kolegu Mladena87 dosli smo do toga da Case je unutra lepsi u kabini, New Holland je skromniji. Mehanicki su identicni traktori. To je Iveco motor 6.7 koji se ugradjuje sad vec decenijama u sve zivo sto pravi Fiat/Iveco/Stellantis sada. Imali su ranije 115ks kao najslabiji sad je 127ks (maxxum 125/nh t6050) najslabiji sa 6cil. Sledeci je maxxum 140/nh t6070. Treci je Puma 155/nh. Sve to isto ima i u Steyr paraleli ali nisam siguran da li rade jos euro3 ili samo euro5 varijante. Ako je euro5/6 onda je Maxxum 125 4 cilindra, tek Maxxum 145-150 je 6cil.
A da li ima razlike u kvalitetu odlivaka? Da li se mozda kvalitetniji delovi ugradjuju u neku marku CNH grupacije? Kontam da mozda rade kao VW sa Audijem, VW i Skodom.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

A da li ima razlike u kvalitetu odlivaka? Da li se mozda kvalitetniji delovi ugradjuju u neku marku CNH grupacije? Kontam da mozda rade kao VW sa Audijem, VW i Skodom.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Nema razlike, potpuno je isti traktor. To su male serije spram automobila sa bi se pravile razlike u kvalitetu delova.
Steyr im je premium kao Audi kod Vw, a Case i New Holland su paralela, stim sto kabina je u Case realno upakovanija. Menjac i motor je sve isto.
Znam sa situacija kada su kod nas u selu menjali lezaj poluosovine na nh t5060 da je stavljan iz Case originala (jxu 105) jer je bio jeftiniii znacajno. Sve pase u 0.1 milimetra.

Cak i za Steyr sam deo kad se pogleda verujem da je i to sve isto, razlika je na konto opreme. Gde u Steyr standard je neka opcija koja je u Case doplata. Ispadne Steyr skuplji a zapravo da napravis Case konfiguraciju istu kao Steyr ispalo bi i to slicna cena

Vidi i isti model NH TD5 115 jedan 2014 i 2017 godiste su vizuelno isti dok od delova nista se ne poklapa.
Motori drugaciji jer je jedan rotaciona pumpa,drugi CR. Ali ne odgovara ni npr sajla kvalica,lezaj u zadnjem tocku, drugi tip akumulatora-kolevke de stoji.
Tako da kad se trazi neki deo lako se desi da odgovara unutar CNH grupe.
Vizuelna razlika je u dugmicima u kabini, elektro sklopka struje,drugacija komanda mehanickog liftomatika i klipova za jafu podiznu moc, sve u korist novijeg.
Oba su Made in Italy, turski je tek treci par rukavica.

Vidi i isti model NH TD5 115 jedan 2014 i 2017 godiste su vizuelno isti dok od delova nista se ne poklapa.
Motori drugaciji jer je jedan rotaciona pumpa,drugi CR. Ali ne odgovara ni npr sajla kvalica,lezaj u zadnjem tocku, drugi tip akumulatora-kolevke de stoji.
Tako da kad se trazi neki deo lako se desi da odgovara unutar CNH grupe.
Vizuelna razlika je u dugmicima u kabini, elektro sklopka struje,drugacija komanda mehanickog liftomatika i klipova za jafu podiznu moc, sve u korist novijeg.
Oba su Made in Italy, turski je tek treci par rukavica.
Cim je jedan Cr a drugi mehanicki onda su 2 traktora. Tako da i da uzmes Maxxum 125 6cil i 4cil sa adblue pitanje sta bi se poklapalo.
Serije od ~100ks se prave Italy i Turska, a kako su najtrazenije imaju i vise verzija. Otuda razlike

Nazad
Vrh