Slobodna diskusija o traktorima

Sve mi se nesto cini da nece isto da se ponasa u obe strane.
Vladimirca sa slike kad gledam ne vidim uopste gde mu dodje spona sa upravljaca?

Predlažem da odustaneš od te ideje i potražiš drugi način rješavanja problema koji imaš.
Kod desnog skretanja će se osjetno smanjiti kut zakretanja. Povlaćenjem poluge prema sebi, ona će brzo doći u krajnji položaj, odnosno os okretanja i prihvati poluge prema volanu će se naći na istom pravcu. Nakon toga nemoguće je volanom vratiti kotač na prethodnu poziciju. Nacrtaj kružnice zakretanja točke spoja u mjerilu i provjeri koliki kut zakretanja u desno je maksimalan.

Da li ovaj zupčanik treba da stoji ovako kontra okrenut ili je u pitanju zajeb majstora koji je menjao hidrauličnu pumpu i ploču hidraulike?
U pitanju je 577, 1989 godište.

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Da li postoji neko logično objašnjenje zašto bi majstor tako stavio? Koji su simptomi? Jedino što sam primetio je da se kardan baš teško uključuje, krči baš baš i teško upada osim ako ne nagazim kvačilo do kraja i jako pritisnem ručicu

Pretpostavljam (po analogiji sa Rakovicom) da je zbog kardanske lamele, ili je potrošena ili nije dobro naštelovana. Mislim na krčanje kod uključenja kardana...

Aha, a za šta tačno služi ova sklopka na zupčaniku koji je kontra okrenuti? Desni deo sklopke mi se čini povezuje osovine, da bi se uključio kardan.
Ja sam poklopac otvorio jer hoću da promenim sve dihtunge koji cure, ali ovo sam našao iza poklopca

A vožnjom u rikverc, kosi zubi isključuju kardan.
Logično objašnjenje ne verujem da postoji... Momenat ne pažnje, manjak koncentracije zbog radi možda tel, možda porodični problemi, zdravlje... a postoji i ona izreka puno babica kilavo dete. Ko to zna šta se desilo, ali jedno je sigurno. Ko radi taj i greši.

Hvala vam mnogo na objašnjenju. Neću rasturati traktor zbog toga, ne vidim oštećenja jer je ovako okrenuto. Ne koristim nikada kardan preko točkova

Hvala vam mnogo na objašnjenju. Neću rasturati traktor zbog toga, ne vidim oštećenja jer je ovako okrenuto. Ne koristim nikada kardan preko točkova

Možeš taj zupčanik da okreneš tako što ćeš izvući kardan i okrenuti zupčanik samo što je nezgodno seger osigurač na vratilu skinuti ali može da se uradi kroz taj otvor za prednju vuču.

Zna li neko kako ovi kvadovi na zelene table vuku prikolice, posto svaki ima kuku? Moze li i autoprikolica na zelene table da se registruje?

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

То је намењено за прикључке типа мали растуривач вештака и хумуса и универзалне приколице које се не вуку на путу, само ван пута. Регистрација на зелене таблице је сива зона код нас, квадови који вреде око 10 000 € и више се тако хомологирају да би се узело на фирму и избегао пдв.
У бити и јесу поједини примерци радна возила ако их на нашем тржишту има јако мало. Већина возила за забаву.
Зелене таблице повлаче разна ограничења у саобраћају али ту се ретко ко меша у свој посао.
Са друге стране имате поједине квадове који се региструју на беле таблице и они могу равноправно да учествују у саобраћају.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Vidjam ih po gradu da vuku i ove prikolice od 750kg. Kao atestirana im je kuka do 800kg. Ali me zanima da li mogu sa zelenim da vuku bele tablice i da li mogu prikolice na zelene? Mogu da preregistruju kamionske na zelene, a ne mogu ove male??

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Какав атест на 800 кг а сам квад ако има 500 кг? Па југа гура приколица под теретом низбрдо а не квад од којег приколица има шири траг и сам квад кратак међуосовински размак. То је превртање у најави, не знам какве кочнице да има. Не кажем да не може да повуче толико терета али треба се и зауставити.

Какав атест на 800 кг а сам квад ако има 500 кг? Па југа гура приколица под теретом низбрдо а не квад од којег приколица има шири траг и сам квад кратак међуосовински размак. То је превртање у најави, не знам какве кочнице да има. Не кажем да не може да повуче толико терета али треба се и зауставити.

Realno i traktor legalno vuče mnogo veći teret od svoje mase i to uglavnom samo sa zadnjim kočnicama + eventualno prikolica jer do pojave električnog uključivanja prednje vuče, retko koji traktor je imao kočenje prednje vuče.

Којим брзинама вуче, зна се којом брзином узбрдо којом низбрдо. Колико који трактор сме да вуче бруто без кочница. Као што сам написао ретко се ко меша у свој посао у саобраћају.

Nazad
Vrh