Slobodna diskusija o traktorima

Sad vec u offf. Kada sam kupio štore 502 to je bio treći traktor. Sleme :haha: bilo štore 402, kupljen nov. Te ovo ono, neću ga dati pojeftino i stojao praktično 2 godine kao treći traktor, bacao veštak za 17 ha. Jedan matori kaze mali ti kapital, ja reko svaka muška glava ima traktor. Na kraju parkiran u šumi sa slamom kada se potroši deo. To je bez veze, zbog toga sam ga prodao za 1900 evra.
 
To mi proslo kroz glavu kad je kolega @sinisa1979 pomenuo sleme kuce..
Kolega Matić je prvi spomenuo sleme a ja nastavio.
Nije kod nas to u pitanju.... Ili makar nije na prvom mestu. Najviše je razlog što za njega ne mogu dobiti nikakve pare a posla će biti i za njega kad jednog dana stigne zamena.
--------------------------------
Da se dopunim.....
Kako IMT tako i Rajka. Ostaju 99% jer kad vidim da moram otkačiti oruđe da bih oslobodio traktor za nekakav posao.... uffff.
 
Poslednja izmena:
Haha, Rakovica 65,1991.godište,hidro volan, Mehanika Orašje kabina-sa grejanjem. Ne baca Rajka više ni veštak pa opet se stalno negde švrćka, vozi i radi.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...
 
Tako i moj Universal 445, ne radi ništa veliko, ovo, ono a napravi 300 sati godišnje.Ne može kuća bez malog traktora nikako.
 
Zdravo

Da li je netko imao slučaj da izgubi ključeve od traktora ?
Da li je moguće napraviti ključ po uzorku brave ?

Pitam za prijatelja... :sneaky:
 
Moguce je napraviti kljuc po otisku brave,ali mora brava da se rasturi. Ja sam tako pravio kad sam izgubio kljuc od motora.
 
Može to,kod mene u gradu ima radionica koja to radi ali ne izlaze na teren mora kod njih da se odšlepa vozilo
 
Postoje ljudi koji otvaraju brave.
Ima kod nas jedan stariji covek KVAKA ga zovu nama na autu otvorio..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Koji od trakrora u klasi 70 do 90ks , krenuvsi od starijih i jeftinijih , pa ako nema i ,mora onda do novijih ima veliku transportnu brzinu , po mogucnosti , da ide brzo na manjim obrtajima , a da ima bar udobnu kabinu sa grijanjem ostali uslovi nisu toliko bitni , sve je to tu negdje .
 
Mozda neki Masey ili Same
Zetor Proksime idu 40 na sat al su skupe kod nas
Ti imas iskustva sa zapadnim traktorima pa mozes sigurno nesto pronaci sa dobrom opremom i brzo na putu

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
 
Ja koliko znam 40na sat idu fend,dajc i jd od 92-93'e pa na ovamo.Starijih modela sa tom brzinom nisam vidjao. Posle od 2000ite na ovamo krecu i ostali proizvodjaci. (ponavljam nisam neki strucnjak,nego cisto neko moje zapazanje po netu)
 
Nazad
Vrh