Slobodna diskusija o traktorima

Nije da 558 ne valja, nego za približno iste pare možeš kupiti bolje napravljen traktor.
 
Ha! Da je reč o 5100-5106 ili o rogonjama pa ajd... Ali ako se 558 ili 560 pokvare, onda nije problem do njih nego do nemarnog vlasnika.
 
Imao sam i 558 i 560.I jedan i drugi imaju neke prednosti i mane a glavno pitanje je koje poslove hocete sa njima da obavljate.
560 je masivniji i dosta jaci samim tim bolji za tesku obradu od 558.Dok je 558 za neke sitnije poslove gde je dosta okretniji.
Moje misljenje je da su serije 560 i 565 totalni promasaj jel su na sredini.Sasija je suvise teska za taj motor i dosta se muce a trose kao tenk.Ako ti treba traktor za teske poslove onda uzimas 577 a za neke lakse ferga ili 558 zbog okretnosi i manje potrosnje.
Mada ja sam na kraju i 558 prodao i uzeo Rakovicu i smatram da je mnogo superiornija od obadva ova traktora zato sto je mngo laka za voznju i za manevar,anslajng veliki sa kocnicama je obrces u mestu isto kao fergu.Dok to kada probas sa 560 ode sve u tandariju.
 
to je reko drugar koji je imo 5100 a prodo je 559 "kupići 577 sada imam čime da dovučem 5100 kad se pokvari"by Ivan Balić
 
Nema šta da mi je mrzak 558 koristim ga realno pričam iskustva iz upotrebe, priče o razlici u potrošnji nisu realne jer je motor isti , ja razliku nisam primetio!
Zaboravih da napomenem manu premalog rezervoara!!!!!!
Sa akomulatorima i sipanjem nafte nemam problem to je rešeno, problem imam sa malenom kabinom, a na više niskim vratima!!! Uvek tresnem glavu od krov kad ulazim,volan je kao u FAP 13 OGROMAN nzm baš je prevelik!! Lako ide full je stanje traktora ali baš prevelik
Zameram za to dizanje haube da bih očistio filter!!!
Traktor ima 16,9 gume i relativno je brz na drumu!!!!


Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Kad god kudite 558 setite se naseg kolege Pesuta i njegove masine. Otklonjene sve te zajebancije, a zadrzane prednosti i svi mu se dive
Pešutu skidam kapu, stvarno...
Ali zapitaj se koliko to košta vremena, novaca, zajebancije... U ostalom tom istom našem Pešutu da si dao bilo koji drugi traktor da odradi isto tako, pa to bi bio avion, jel tako... Znači nije do traktora već do čoveka šta je sa njim uradio da bude takav kakav je...
 
I ja volim prepravke, uvek nesto prepravljam kako bi meni bilo lakse i bolje. Jbg sta cu kad fabrika ne uradi dobro
Sreca pa nemam vremena inace kakve bi izmene odredjene stvari pretrpele ne smem ni da zamislim

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Pešutu skidam kapu, stvarno...
Ali zapitaj se koliko to košta vremena, novaca, zajebancije... U ostalom tom istom našem Pešutu da si dao bilo koji drugi traktor da odradi isto tako, pa to bi bio avion, jel tako... Znači nije do traktora već do čoveka šta je sa njim uradio da bude takav kakav je...
To ti kazem. Nije do 558 vec do vas sto mu nalazite mane umesto da odvojite malo vreme i novac i napravite po svom ukusu. + kad nesto sam napravis po svom meraku to nema cenu.
 
Ako se kome da prepravljat neka izvoli u imt stari tip nevolim vidit a kamoli radit s njim.
Od brata 577 je na raspolaganju a oremo s 560 jer od 577 5 dana ne čujem nepregledan.
Jak je al džaba mu to sve.
Udobnost je na prvom mjestu i velik rezervar
 
Kod mene sa strane ispod onog srafa gde su sipa ulje u menjac pise 555.03.101 ako sam dobro zapmatio danas sam primetio taj broj.

A kada se sedis u traktoru ispod rucica 555-05-301.
 
Dva pitanja u vezi 558
Da li je neko smislio elegantno resenja za sipanje goriva zbog one glupe haube sto mora da se dize stalno.I koja kabina i od kog modela traktora bi najbolje pasovala za njega da bi bio laksi za ulazak i izlazak iz traktora hteo sam da ugradim kabinu ali mi je ona original ruzna bas.
 
Nazad
Vrh